Otizm Eğitim Seminerleri Konya’da başlıyor

Otizm Eğitim Seminerleri Konya’da başlıyor

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi, otizmli çocuk ailelerine ve öğretmenlerine yönelik ücretsiz olarak düzenlediği eğitimleri ile bu kez Konya’daki aile, eğitimci ve üniversite öğrencileriyle buluşuyor.

Seminerler aracılığıyla, otizmli çocuğa sahip olan aileler, okulunda otizmli öğrencisi bulunan eğitmenler ve üniversite öğrencilerine otizm konusunda farkındalık yaratılarak, uygulamalı eğitimlerle yeni beceriler kazandırılması hedefleniyor.

Tohum Otizm Vakfı’nın Garanti Bankası sponsorluğunda faaliyet gösteren Sürekli Eğitim Birimi, 31 Ekim-1 Kasım’da Konya’daki aileler, eğitimciler ve üniversite öğrencileriyle buluşuyor. 31 Ekim Pazartesi, SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan ilk seminerde, Tohum Otizm Vakfı Kurucu Başkan Yardımcısı Aylin Sezgin, ikiz çocuklarından biri olan 19 yaşındaki oğlu Cem’in otizmle mücadelesine dair deneyimlerini paylaşacak. Seminerin ikinci günü ise, 1 Kasım tarihinde Necmettin Erbakan Üniversite’sinde düzenlenecek. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), Konya Otistik Çocuklar ve Aileleri Yardımlaşma Derneği (KOÇAYDER) iş birliği ile düzenlenen seminerle ilgili konuşan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı Başkanı Mustafa Ak; "SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı olarak TOHUM Otizm Vakfı'nı Konya'da ağırlamaktan dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim. Yapılacak eğitim çalışmaları otizmin daha iyi tanınmasına ve ailelerin bu konuda bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır" dedi. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı’nın yapımı Selçuklu Belediyesi tarafından tamamlanmıştı.  Haber Merkezi