"Otel fiyatlarındaki artış sembolik"

"Otel fiyatlarındaki artış sembolik"

TÜROFED Başkanı Ayık: - "(Otel fiyatlarının arttığı iddiaları) Geçtiğimiz yıl iç pazarda ciddi bir sıçrama gerçekleşmişti. Sektörün asla yaratılan bu olumlu gelişmeyi tersine çevirmek gibi bir gayesi olamaz. Fiyatlarda bir miktar farklılık varmış gibi gör

ANKARA (AA) - BURCU ÇALIK - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, otel fiyatlarının bu yıl yükseldiği iddialarına karşılık, "Geçtiğimiz yıl iç pazarda ciddi bir sıçrama gerçekleşmişti. Sektörün asla yaratılan bu olumlu gelişmeyi tersine çevirmek gibi bir gayesi olamaz. Fiyatlarda bir miktar farklılık varmış gibi görünse de bunun arkasındaki neden döviz kurundaki artış ve içeride de maliyetlerin artması. Fakat bu artış da sadece ufak, sembolik bir etki." dedi.

Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç turizmde yeni hareketlenmeye başlayan tatil sezonuna yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'deki otellerde fiyatların geçtiğimiz yıla kıyasla yükseldiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Ayık, "Geçtiğimiz yıl iç pazarda ciddi bir sıçrama gerçekleşmişti. Sektörün asla yaratılan bu olumlu gelişmeyi tersine çevirmek gibi bir gayesi olamaz. Fiyatlarda bir miktar farklılık varmış gibi görünse de bunun arkasındaki neden döviz kurundaki artış ve içeride de maliyetlerin artması. Fakat bu artış da sadece ufak, sembolik bir etki." ifadelerini kullandı.

Dolardaki artışa karşın otel fiyatlarının genel olarak geçen yılki fiyatların üzerinde olmadığına ve erken rezervasyon sürecinin de devam ettiğine dikkati çeken Ayık, bu konuda kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğini vurguladı.

- "Yerli, yabancı turist aynı paraya tatil yapacak"

Bir kaç tesiste olabilecek fiyat artışının genele yayılarak yorumlanmaması gerektiğini vurgulayan Ayık, yurt dışından gelen turist ile yerli turiste farklı fiyatlar uygulandığına yönelik iddiaların da gerçek dışı olduğunu söyledi.

Ayık, "Yerli turist de yabancı turist de aynı paraya tatil yapacak. Verilen hizmet aynı hizmet ve o hizmetin de bir maliyeti var. Hizmet aynı olduğu için bedeli de herkes için aynı. Dolayısıyla da herkese aynı hizmet bedeli uygulanıyor." diye konuştu.

- "2017'nin 2016'dan daha iyi bir yıl olacağını umuyoruz"

Ayık, bu yılki turizm döneminden beklentilerine yönelik ise şunları kaydetti:

"Turizmciler olarak her şeye rağmen, sıkıntılar tamamen geçmemiş olsa bile umudumuzu kaybetmiyoruz. Özellikle Rusya Federasyonu ve Bağımsız Devletler Topluluğu genelinden bu yıl iyi bir hareket olmasını bekliyoruz. Avrupa'daki geri dönüşlerin de bir an önce başlamasını umut ediyoruz. İlişkilerin yumuşamaya başlaması ile ilgili süreç devam ederse Avrupa pazarından da geri dönüşlerin son dakika süreçte olsa bile gerçekleşmesini bekliyoruz. Tüm bu beklentiler gerçekleştiği takdirde 2017'nin 2016'dan daha iyi bir yıl olacağını umuyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :