Öşür Fakirin Hakkıdır

Öşür Fakirin Hakkıdır

Suriye’de beş senedir giderek şiddetlenen savaşın mağdurları için İHH, Hatay – Reyhanlı, Kilis ve Suriye’nin muhtelif yerlerinde kurduğu mobil fırınlarla her gün 500 bini aşkın ekmek üretiyor.

Suriye’de 2011 yılının başından beri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren ve Ramazan’da başlattıkları öşür kampanyası hakkında bilgi veren Konya İHH İstişare Kurulu Üyesi Sami Uysal,

“Suriye’de sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Rejim hedeflerinde çocuk, kadın, yaşlı, sivil ayrımı gözetmeksizin tüm gücüyle saldırıyor. Artık 5.yılına giren , katliamların ve zulmün faturası çok ağır. 200 binin üzerinde sivil hayatını kaybetti, yüz binlerce insan da yaralandı. Bu saldırılarda yaklaşık 500 bin çocuk ise yetim kaldı.’’ diyen Uysal , sözlerini şöyle sürdürdü.

‘’ Suriye'de savaşın başladığı günden bu yana Konya İHH olarak, bölgede yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

Hatay - Reyhanlı, Kilis ve Suriye’nin muhtelif yerlerinde kurduğumuz mobil fırınlarla her gün 500 bini aşkın ekmek üretiyoruz.

Bunun yanında İHH olarak saldırı altında yaşamını sürdürmeye gayret eden veya saldırılardan kaçıp kamplara sığınan  20 bin yetime her gün ekmek dağıtıyoruz.

Ekmeğin yanı sıra yetim ailelere dönemsel olarak gıda, eğitim ve sağlık desteği de ulaştırmaya çalışıyoruz.

Sadece 2015 yılı içerisinde onlarca TIR insani yardımı Suriyeli kardeşlerimize ulaştırdık.

Bu yıl Ramazan ayında  'Öşür hasadın zekatı fakirin de hakkıdır' sloganı ile öşür çalışmalarımıza besmele çektik. Bu çalışmamızın oluşmasında özellikle  ‘’ Müslüman kimse dünyada din kardeşinin bir sıkıntısını giderirse , Allah’ta onun ahirette bir sıkıntısı giderir " hadisi vesile olmuştur. Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarına ortak olmaya gayret ediyoruz. " diyen Uysal ‘’ Konya halkı gerçekten hayırsever. Şimdiye kadar hangi projeyi önüne koyduysak sonuna kadar destekledi. Allah izin verirse öşür kampanyamız ile yine gereken yardımseverlik ve kardeşlik örneğini sergileyecektir.

Özellikle köylerde ki gönüllülerimizin toplu organizelerini bekliyoruz. Bizlere maddi manevi  katkı sağlayan bütün gönül dostlarımıza şimdiden teşekkür ederiz” dedi.