Ostim'deki patlamalarla ilgili dava

Ostim'deki patlamalarla ilgili dava

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili 19 kişinin yargılandığı dava dosyasının, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için savcılığa gönderilmesi kararlaştırıldı

ANKARA (AA) - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili 19 kişinin yargılandığı dava dosyasının, esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için savcılığa gönderilmesi kararlaştırıldı.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklardan 8'i ile bazı müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Müşteki avukatlarından Murat Kemal Gündüz, celse arasında itiraz üzerine tutuklu 3 sanığın Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesince "tutuklulukta makul süre" gerekçesiyle tahliye edildiğini belirtti ve sanıkların tekrar tutuklanmasını istediklerini söyledi. Gündüz, ayrıca dosyadaki bilirkişi raporlarının yeterli olmadığını ifade ederek, tekrar bilirkişi raporu alınmasını istedi.

Bazı sanık avukatları da tekrar bilirkişi raporu alınmasını isterken, diğerleri mevcut raporların yeterli olduğunu savundular.

Cumhuriyet Savcısı Erdinç Hakan Özdabakoğlu'nun da yeniden bilirkişi raporu alınmasını talep ederken, mahkeme heyeti, dosyadaki raporların yeterli olduğu gerekçesiyle tekrar rapor alınması taleplerini reddetti.

Heyet, tutuklu sanıkların yeniden tutuklanması isteminin reddine ve dosyanın, esas hakkındaki görüşün hazırlanması için savcıya gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu arada, patlamalarda hayatını kaybedenlerden Dursun Kavak'ın ablası Sibel Kavak, "3 yıldır adalet istiyoruz. 27 yaşında kardeşimi kaybettim. Biz her gece yastığa başımızı koyduğumuzda ne hissettiğimizi biliyor musunuz? Mahkeme düzgün bir karar verirse, iş cinayetlerinin önüne geçilir" dedi.

Vefat eden Dilek Gürer'in kardeşi Demet Gürer de "20 aile adalet bekliyoruz. 3 yıldır bilirkişi heyeti bekliyoruz. Bu ülkede bilirkişi heyeti yok mu? Bu kadar aciz bir ülke miyiz?" ifadelerini kullandı.

Ölenlerin bazı yakınları, duruşma bitiminde sanık avukatlarına tepki gösterdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı