"OSTİM ve Sanayilerde Mesleki Eğitimin Sorunları" toplantısı

"OSTİM ve Sanayilerde Mesleki Eğitimin Sorunları" toplantısı

Ankara Valisi Topaca:- "Türkiye genelinde düşündüğümüz zaman belki birçok ülkenin neredeyse bütçesi kadar eğitime kaynak ayırıyoruz"

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, "Türkiye genelinde düşündüğümüz zaman belki birçok ülkenin neredeyse bütçesi kadar, eğitime kaynak ayırıyoruz." dedi.

Topaca, Çırak Eğitim ve Öğretim Vakfının gerçekleştirdiği "OSTİM ve Sanayilerde Mesleki Eğitimin Sorunları" konulu toplantıda, Türkiye'nin eğitime çok büyük kaynaklar ayıran bir ülke olduğunu söyledi.

Tekli eğitime geçiş amacıyla 350 okul yaptıklarını belirten Topaca, "Turizm meslek liseleri için oteller, endüstri meslek liselerimiz için atölyeler ve yurtlar dahil olmak üzere çok sayıda tesisin, projenin toplam maliyeti 4 milyar civarındadır. Buna eğitimin diğer kalemleri dahil değil." diye konuştu.

- "Birçok ülkenin neredeyse bütçesi kadar eğitime kaynak ayırıyoruz"

Topaca, sadece Ankara'da 950 binin üzerinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin bulunduğunu, halihazırda 2 bin 650 okulun yaklaşık 38 bin dersliğinin olduğunu dile getirdi. Ayrıca, yaklaşık 60 bin öğretmen ve idarecinin görev yaptığını ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

"Türkiye genelinde düşündüğümüz zaman belki birçok ülkenin neredeyse bütçesi kadar eğitime kaynak ayırıyoruz. Bunu doğru yapmak, ayırdığımız kaynakları doğru kullanmak ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda ve sanayi ile bağlantılı şekilde toplumun, sanayinin, iş aleminin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde çocuklarımızı eğitmek de en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor. Burada belli ki sanayinin, çırakların, iş aleminin tam görüşü alınmadan bu çalışmalar yapılınca sorun bir şekilde her ne kadar azalsa da devam ediyor. Dolayısıyla sorunun çözümünde istişare direkt bu işi yapanlarla görüşüp, konuşup ondan sonra kanun metinlerini oluşturmak büyük önem arz ediyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :