OSTİM Revizyon İmar Planı Çalıştayı

OSTİM Revizyon İmar Planı Çalıştayı

OSTİM OSB Başkanı Aydın:

ANKARA (AA) - OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Orhan Aydın, "Ekonomik, teknolojik, ekolojik ve geleceğe teknoloji bölgesi olarak sunabileceğimiz bir OSTİM istiyoruz" dedi.

OSTİM OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, OSTİM Revizyon İmar Planı, ilgili tarafların katılımıyla gerçekleştirilen bir çalıştayda görüşüldü.

Ankara Wyndham Otel'deki çalıştayın açılışında konuşan OSTİM OSB Başkan Orhan Aydın, OSTİM'in 1967 yılında tasarlandığını hatırlattı.

Söz konusu dönemde Ankara'da sanayi kavramının olmadığını belirten Aydın, "O zamanlar OSTİM çok ileri bir düşünceydi. O tarihte OSTİM, Ankara’nın 15 km uzağında, yolu olmayan bölge. Burası, Ankaralılar için çok değerliydi. Üreticiler, fabrikaya terfi etmiş gibi oldu" diye konuştu.

OSTİM'de artık dünya devlerine iş yapan firmaların yer aldığını, ancak fiziki görünümün içeride yapılan işleri yansıtmadığını dile getiren Aydın, bugün itibarıyla OSTİM'in, ilk kurulduğu dönemde bulunduğu noktanın çok ilerisinde olduğunu ifade etti.

Çalıştayda geleceğe yönelik bir karar üreteceklerini anlatan Aydın, "Ekonomik, teknolojik, ekolojik ve geleceğe teknoloji bölgesi olarak sunabileceğimiz bir OSTİM istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bundan sonra OSTİM bölgesinde yapılacak iş yerlerinin temiz enerji üreteceğini vurgulayan Aydın, yeni plan kapsamında çatılara panel konulacağını ve panellerin her birisinin 25 kilovat enerji üreteceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı