Oş'ta 1. Uluslararası Kültür Festivali başladı

Oş'ta 1. Uluslararası Kültür Festivali başladı

OŞ (AA) - Kırgızistan’ın Oş kentinde 1. Uluslararası Kültür Festivali başladı.Kırgızistan hükümeti ile dünya halklarının geleneksel spor kültürlerini...

OŞ (AA) - Kırgızistan’ın Oş kentinde 1. Uluslararası Kültür Festivali başladı.

Kırgızistan hükümeti ile dünya halklarının geleneksel spor kültürlerini yaşatmak amacıyla kurulan Dünya Geleneksel Spor Dalları Konfederasyonu’nun düzenlediği festivalin açılışı kent merkezinde yapıldı.

Şehir meydanına yakın 5 farklı noktada oluşturulan sahnelerde Celalabad, Oş ve Batken bölgelerinin zengin göçebe kültürü canlandırıldı.

Meydan, parklar ve tiyatro binası önünde kurulan sahne ve çadırlarda Kırgızlar, göçebe yaşam biçimlerini, gelenek ve göreneklerini, oyunlarını, geleneksel kıyafetlerini, yemek kültürlerini sergiliyor.

Festival kapsamında göçebe kavimlerinin hayatına dair programlar kapsamında, göçebe ve modern yaşamının sentezini yansıtan defile büyük ilgi gördü.

Oş Belediye Başkanı Aytmamat Kadırbayev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Oş şehrinin böyle bir kültür festivaline ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kadırbayev, festivalle dünya kamuoyuna Kırgız tarihini, medeniyetini ve bugüne kadar nasıl yaşadıklarını tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Yerli ve yabancı basının yoğun ilgi gösterdiği festival aracılığıyla bölgenin turizm gelişimine ve 3-8 Eylül'de Kırgızistan’ın ev sahipliğinde ikinci kez düzenlenecek olan 2. Dünya Göçebe Oyunları hazırlıklarına katkı sağlamak amaçlanıyor.

4 Haziran'a kadar devam edecek festival kapsamında, aşçılar yarışması, el sanatları ile halı sergileri, sirk ve çeşitli gösteriler düzenlenecek. Festival, ülkedeki ünlü sanatçıların katılacağı konserle sona erecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :