"ÖSO'ya karşı PYD/PKK-rejim-DEAŞ ortaklığı"

"ÖSO'ya karşı PYD/PKK-rejim-DEAŞ ortaklığı"

Suriye'de ÖSO'nun Bab'a yaklaşmasıyla rejim, PYD/PKK ve DEAŞ, muhaliflere karşı birlikte hareket etmeye başladı- Rejime ait bir askeri helikopter, ÖSO'nun Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'ten kurtardığı köylere saldırdı- DEAŞ, Tel Madik köyündeki ÖS

HALEP (AA) - Suriye'nin kuzeyinde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ kontrolündeki Bab'a yaklaşmasıyla bölgede rejim, PYD ve DEAŞ, ÖSO'ya karşı ortak hareket etmeye başladı.

Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) yapılan açıklamada, Suriye ordusuna ait askeri bir helikopterin Halep'in Mari ilçesinin güneydoğusundaki Tel Madik köyü ve yakınındaki Tel Ceycan köyünde ÖSO üyelerinin bulunduğu noktalara varil bombasıyla saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıda 3 ÖSO üyesinin öldüğü, 10'unun da yaralandığı kaydedildi.

Tel Madik ve Tel Ceycan'in, terör örgütü DEAŞ'tan ÖSO tarafından bugün kurtardığı ifade edilen açıklamada, ''Muhaliflerin terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonunda, rejim ve PYD de muhalif bölgelere saldırıyor. Bölgede muhaliflere yönelik ortak bir harekat var. Terör örgütü DEAŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda kurtarılan Tel Madik ve Tel Ceycan'a rejime ait bir helikopter varil bombasıyla saldırdı." ifadesine yer verildi.

Diğer yandan terör örgütü DEAŞ, Tel Madik'te ÖSO'nun kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırdı.

Terör örgütü PYD/PKK'nın ÖSO'nun DEAŞ'tan temizlediği köylere yönelik saldırıları da devam ediyor

- "Bölgede rejime hem DEAŞ, hem de PYD yardım ediyor"

ÖSO'nun saha komutanlarından Ebu Ramadan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'in kuzeyindeki Mare-Cerablus hattında rejim, DEAŞ ve PYD/PKK'nın ortak olarak hareket ettiğini söyledi.

Rejimin muhalif bölgelere düzenlediği saldırıyla gerçek niyetini ortaya koyduğunu vurgulayan Ebu Ramazan, "Esed, 4 yıl önce muhaliflerle baş edemeyince müttefiki terör örgütü DEAŞ devreye girdi. Şimdi bölgede rejime sadece DEAŞ yardım etmiyor, PYD de yardım ediyor.'' ifadesini kullandı.

DEAŞ'in de bölgede muhaliflerin kontrolündeki köy, belde ve ilçelere bomba yüklü araçlarla saldırının altını çizen Ebu Ramazan, "Rejim ve PYD/PKK, ÖSO'nun bölgede terör örgütü DEAŞ karşısındaki ilerleyişini engellemek için her türlü oyunu oynuyorlar." dedi.

Terör örgütü PYD/PKK, ÖSO'nun Bab'a ilerlemesini engellemek için, muhaliflerin Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'tan temizlediği köylere geçen haftadan beri saldırıyordu.

PYD/PKK'nın, Fırat Nehri'nin doğusu ile batısındaki hakimiyet bölgelerini birleştirebilmesi için Bab'ı DEAŞ'tan alabilmesi gerekiyor.

Diğer taraftan Bab ilçesi, Fırat Kalkanı Harekatı'nın hedeflerinden biri olmaya devam ediyor. Harekatla Bab'ın ele geçirilmesi durumunda terör örgütü PYD/PKK söz konusu hedefine ulaşamayacak.

PYD/PKK, ABD’nin askeri desteğiyle nehrin doğusunda Suriye-Türkiye sınır boyunu ele geçirmişti. Örgüt, Suriye’nin kuzeydoğu ucundan, Reyhanlı ilçesinin karşısına ulaşan bir hakimiyet bölgesiyle iki ülkenin coğrafi temasını da büyük ölçüde koparmayı öngörüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :