Osmanlı'yı doğru tanıtmak için dernek kurdular

Osmanlı'yı doğru tanıtmak için dernek kurdular

Bursa'da kurulan Uluslararası Osmanlı Cihanı Eğitim ve Araştırma Derneği basına tanıtıldı- Dernek Başkanı Serkan Buldu:- "Vatandaşlarımız Osmanlı'yı farklı düşünmeye başladı. Osmanlı'yı dizi karakteriyle özdeşleştiren gelişmelerin ışığında bu derneğin kur

BURSA (AA) - Bursa'da, Osmanlı'yı tanıtmak ve gelecek nesillere doğru bilgilerle aktarmak üzere kurulan Uluslararası Osmanlı Cihanı Eğitim ve Araştırma Derneği basına tanıtıldı.

Dernek Başkanı Serkan Buldu, Cumalıkızık'taki bir Osmanlı otağında düzenlediği basın toplantısında, derneklerini 3 ay önce, cihan imparatorluğuna başkentlik ve ev sahipliği yapan Bursa'da kurduklarını belirtti.

Buldu, son zamanlarda Osmanlı'yı konu alan tarihi Türk dizilerinde geçen kurguların vatandaşlarda farklı algılar oluşturduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız Osmanlı'yı farklı düşünmeye başladı. Osmanlı'yı dizi karakteriyle özdeşleştiren gelişmelerin ışığında bu derneğin kurulmasını arkadaşlarımızla birlikte uygun gördük. Nedir Osmanlı? Osmanlı'yı nasıl tarif edersiniz? Osmanlı'yı en doğru cümlelerle nasıl anlatmalıyız? İçinde 72 milleti, 3 büyük dini barındıran, 600 yılı deviren, 3 kıtaya yayılan toprakları ile hakim olduğu devletlerde huzuru ve refahı tesis etmiş cihan-ı Osmanlı'yı anlatmak boynumuzun borcuydu."

Osmanlı'nın tarihi kimliği üzerinde detaylı çalışmalar yaptıklarını anlatan Buldu, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda çekilen ve büyük tartışmalara neden olan tarihi dizilerde, Osmanlı hanedan üyelerinin yaşantıları, gerçek hikayelerinden uzaklaştırılarak tarihi değerler aşağılanmaktadır. Biz bunu görerek, 600 yıllık bu süreç için tarihçi ve ilahiyat uzmanlarından yardım istedik. Önümüzdeki süreçte derneğin kuruluş felsefesine uygun olarak her ay bir ilçemizde Osmanlı dönemlerini anlatan seminerler düzenleyerek vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Uludağ ve çevresinde Osmanlı otağı kurarak gençlerimize bu alanlarda Osmanlı'nın nasıl yaşam mücadelesi verdiğini görsel olarak anlatacağız. Ata sporlarımızı yaptırarak ruhen ve bedensel gelişimlerinde kendilerine yol gösterici olacağız."

Buldu, dernek olarak faaliyetlerini başka illerde de sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :