Osmanlı'ya bir Sultan daha... Esma Emira Sultan doğdu...

Osmanlı'ya bir Sultan daha... Esma Emira Sultan doğdu...

Osmanlı hanedan ailesine yeni sultan geldi... Osmanlı hanedanı üyesi Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu, dokuzuncu torununa kavuştu. İstanbul’da doğan küçük sultan Esma Emira Osmanoğlu ile birlikte, hayattaki Osmanlı sultanı sayısı 13 oldu.

Osmanlı hanedanı üyesi Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu, dokuzuncu torununa önceki sabah ulaştı. Acıbadem Maslak Hastanesi’nde bu sabah dünyaya gelen küçük sultan, 11 yıl aradan sonraki ilk sultan doğumu. Son yıllarda büyük sultanların peş peşe vefat etmesi ve sultan doğumu olmaması sonucu Osmanlı hanedan ailesinin hayattaki sultan sayısı azalmıştı.

BEŞİNCİ MURAD VE SULTAN MEHMED REŞAD SOYUNDAN...

Baba tarafından Osmanlı padişahlarından Sultan Beşinci Murad’ın, anne tarafından Sultan Mehmed Reşad’ın torunlarından olan Osman Selaheddin Efendi’nin, ikisi erkek, biri kız üç çocuğu bulunuyor. Üç çocuğu da evli olan Osman Selaheddin Efendi, kızından 5, büyük oğlundan 2, küçük oğlundan 1 torun sahibiydi. Son torun ise 2003 yılında Alev Öcal ile İstanbul’da Esma Sultan Sarayı’nda evlenen küçük oğlu Şehzade Selim Süleyman Efendi’den geldi.

HAYATTA KAÇ OSMANLI SULTANU VAR?

Esma Emira ismi verilen bebekle hayattaki Osmanlı sultanı sayısı 13’e ulaştı. Osmanlı hanedanına mensup, halen hayatta olan 25 tane de şehzade bulunuyor. Yeni doğan sultanın soy ağacı ise şöyle:

Sultan Beşinci Murad Han

Mehmed Selaheddin Efendi

Ahmed Nihad Efendi

Ali Vasıb Efendi

Osman Selaheddin Efendi

Selim Süleyman Efendi

Esma Sultan.

Şehzade Osman Selaheddin Osmanoğlu kimdir?

Osman Selahaddin Osmanoğlu (d. 1940, İskenderiye, Mısır), Osmanlı şehzadesi. Osmanlı padişahı V. Murad'ın torununun oğlu Ali Vâsıb Osmanoğlu'nun oğludur.

İngiltere'de gördüğü eğitimden sonra mali müşavir oldu. İlk eşi Athena Joy Christoforides'ten doğan oğulları Orhan Murat Efendi, Selim Süleyman Efendi ve kızı Ayşe Gülnev Sultan olmak üzere 3 çocuğu oldu. İlk eşinden 1996'da boşandı. 22 Nisan 2012 tarihinde babasının doğduğu Çırağan Sarayı'nda emekli Felsefe öğretmeni Hanife Candan Günen ile evlendi. İngilizce, Arapça ve Fransızca bilmektedir. memleket.com.tr