Osmanlıspor'da "büyü" bozuldu

Osmanlıspor'da "büyü" bozuldu

- Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Zürih takımına deplasmanda 2-1 mağlup oldu ve yenilmezlik serisini sonlandırdı


ANKARA (AA) - UEFA Avrupa Ligi'ndeki 8. maçında mağlubiyetle tanışan Osmanlıspor'un yenilmezlik serisi sona erdi.

Başkent ekibi, L grubundaki ikinci maçında deplasmanda İsviçre'nin Zürih takımına 2-1 yenildi. Ev sahibi ekibin golleri Marco Schönbachler ve Dzengis Cavusevic'den gelirken, Osmanlıspor'un tek golünü ise Adam Maher attı. Bu sonuçla mor-sarılılar, Avrupa'daki 8. maçında yenilerek, yenilmezlik unvanını kaybetti.

Osmanlıspor, ön eleme turlarında 6, L Grubu'ndaki ilk maçından da namağlup ayrılmıştı.

Mor-sarılılar, 2. ön eleme turunda Romanya'nın Zimbru takımını 2-2 ve 5-0'lık skorlarla turun dışına iterken, 3. ön elemede Estonya'nın Nomme Kalju takımı ile eşleşmişti. Osmanlıspor, Estonyalı rakibini, 1-0 ve 2-0'lık skorlarla mağlup ederek, adını play-off turuna yazdırmıştı.

Play-off turunda Danimarka'nın Midtjylland ekibi ile eşleşen Osmanlıspor, deplasmandaki ilk müsabakayı 1-0, rövanş karşılaşmasını ise 2-0 kazanarak, gruplarda mücadele etme hakkını elde etmişti.

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki ilk maçında ise konuk ettiği Romanya'nın Steaua Bükreş takımını 2-0 yenmeyi başarmıştı.

Başkent ekibi, bu akşam deplasmanda oynadığı maçta İsviçre temsilcisi Zürih'e 2-1 yenilerek, Avrupa arenasındaki 8. maçında mağlup oldu.


- Akçay'ın da ilk yenilgisi


Diğer yandan Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, yönettiği takımlarla çıktığı Avrupa sahnesinde ilk yenilgisini aldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor ve Osmanlıspor'un başında çıktığı 19 maçta, 15 galibiyet ve 4 beraberliğe imza atan Akçay, takımının Zürih'e 2-1 mağlup olmasıyla, 20. maçında yenilgiyle tanıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :