Osmanlı gelenekleriyle evlendiler

Osmanlı gelenekleriyle evlendiler

Devlet-i Aliyye Ocakları Kilis temsilcisi, düğününü Osmanlı geleneklerine göre yaptı

 Devlet-i Aliyye Ocakları Kilis temsilcisi Ahmet Kemal Koşar, düğününü çocukluk hayali olan Osmanlı geleneklerine göre yaptı.Kilis'te kendine ait yönetim ve danışmanlık firmasında 6 ay önce tanıştığı Büşra Şeyma Ölmez ile hayatını birleştirmeye karar veren Koşar, düğününü çocukluğundan bu yana hayalini kurduğu Osmanlı usullerine göre gerçekleştirdi.

Kendisini evden almaya gelen damat adayını zaptiye kıyafetiyle gören gelin adayı, ikinci şaşkınlığını salonun girişindeki mehteran takımıyla yaşadı.

Hiçbir şeyden habersiz olan Ölmez'i salonda ise yeniçeri ve cariye kıyafeti giymiş görevliler karşıladı. Davetlilere fes dağıtılan düğünde Osmanlı usulü macun ve şerbet ikramı da yapıldı.

Koşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana Osmanlı usulü düğün yapmayı hayal ettiğini belirterek, amacının Osmanlı kültürünü yeniden canlandırmak olduğunu söyledi.

Son günlerde art arda gelen şehit haberlerinden sonra normal bir düğün yapmayı uygun görmediğini anlatan Koşar, "Ecdadın torunları olarak Osmanlı hayranıyız inşallah o duyguları tekrar yaşayabilir ve hissedebiliriz. Bu nedenle bir farkındalık yaratmak istedik ve böyle bir düğün tertip ettik" dedi.

Böyle bir düğünü hiç tahmin etmediğini aktaran Ölmez de damat adayını zaptiye kıyafetiyle gördüğünde çok heyecanlandığını ve gururlandığını ifade ederek, kendisini dönemin zaptiye eşleri gibi hissettiğini dile getirdi.

Devlet'i Aliye Ocakları Bölge Başkanı Ali Rıza Özkeleş ise amaçlarının Osmanlı'nın yaşam tarzını bir nebze de olsun günümüze yansıtmak olduğunu söyledi.

Özkeleş, adalet ve hoşgörüyle 623 sene dünyaya hükmetmiş biz ecdadın torunları olmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı