Osmaniye'de Narkotim Projesi başlatıldı

Osmaniye'de Narkotim Projesi başlatıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen ve önleyici hizmet vermeyi amaçlayan Narkotim Projesi başlatıldı.Vali...

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'de uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen ve önleyici hizmet vermeyi amaçlayan Narkotim Projesi başlatıldı.

Vali Kerem Al, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen töreninde, kentte projeyi hayata geçirmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadelenin önemli aktörlerinden olduğunu ifade eden Al, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu çağımızın belasıdır. İnsanları hissizleştiren ve çürüten bu bela ile mücadele topyekün bir çalıştırmayı gerektirmektedir. En başta aile ve okul olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, basın bu konuda görev üstlenmek durumdadır. Hepimize görevler düşmektedir. Bu mücadelede yer alan önemli aktörlerden birisi de güvenlik güçlerimizdir. Emniyet güçlerimizi uyuşturucuda daha etkin kılmak adına bu proje yürürlüğe konuldu. Bu projeyle seçilen timlerimize daha iyi eğitim verildi ve araç gereçlerle donatıldı. Bu personellerimiz sokak başlarında, okul önlerinde, parklarda kısacası vatandaşımızın olduğu yerde görünür olacaklar. Projenin başarılı olmasını temenni ediyorum."

Projeyi tanıtan Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü Baykal Yorulmaz ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kentte 7 otomobil, 4 motosiklet, el telsizi ve çeşitli teçhizat tahsis edildiğini belirtti.

Projenin, narkotik polisinin uyuşturucuya yönelik istihbari ve operasyonel çalışmalarına ilave olarak bir önleme faaliyeti olduğunu kaydeden Yorulmaz, projenin amaçları hakkında bilgiler verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı