Osman Yavuz'dan Zaman'a sert sözler

Osman Yavuz'dan Zaman'a sert sözler

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adaylığı sürecinde giydiği Osmanlı kıyafetleriyle tüm Türkiye’de gündem olan Osman Yavuz, Zaman gazetesinde çıkan Samet Altıntaş imzalı “Sözde Osmanlı’yız” yazısına sert tepki gösterdi.

Yavuz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Zaman Gazetesi, geçtiğimiz günlerde başlığıyla yayınlanan yazısında AK Parti adaylarıyla ve Osmanlı kelimesinin geçtiği kurumlarla adeta dalga geçerek, yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Hükümetin de sürekli altını çizdiği ve “ümmetin lidere ihtiyacı var” ana fikriyle yürütmeye çalıştığı projeleri taraftarlarının da desteği ile adeta şekle bürüyen kurumlar, yaptığı isim değişiklikleriyle; aday adaylığı sürecinde de AK Parti aday adaylarının süreç içerisinde reklam kampanyalarında kullandıkları Osmanlı temaları Zaman Gazetesi yazarı Samet Altıntaş tarafından alay konusu haline getirildi” dedi.

OSMANLI’YI ZAMAN’DAN ÖĞRENMEDİK

Yavuz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz Osmanlı’yı ve Osmanlıcılığı Zaman Gazetesi yazarlarından ve onların parayla konuşturduğu çakma öğretim görevlilerinden öğrenmedik. Aday adaylığım sürecinde gerek ulusal basında, gerek sosyal medyada benim ve ekibimin yaptığı kampanya en çok konuşulanlar arasındaydı. Verdiğim tüm demeçlerde de belirttiğim birkaç husus vardı. Bunlardan bir tanesi benim dedemin göğüs göğüse cephede düşman askerleriyle çarpışmasıydı. Aslını inkâr edenlerden değiliz.”

HAİNLİKLERİ TESCİLLİ

Kendisinin medya sektöründe çalışmalar yaptığını belirten Osman Yavuz, Zaman Gazetesi’ne meslek hayatı boyunca destek vermediği için kendini mutlu hissettiğini belirterek, “Benim ağabeylerim ve birçok akrabam 80’lerde ve 90’larda mağdur edildi. Biz de şu an bu paralel yapının bir organı olan Zaman Gazetesi’nin yaptığı gibi mi yapsaydık? Zaten onların mağduriyet gibi bir durumları da söz konusu bile değil. Onların yaptıklarını, ne basın etiği ne de insani açıdan doğru bulmuyorum. Hiç mi Osmanlı tarihine bakmamışlar ki bu zat-ı muhteremler büyük padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın “sikke bastırdım lakin mutluluğu bunda aramayasuz” sözünü görmemişler. Kendilerini menfaat için bu duruma sokuyorlar. Allah onları ıslah etsin” dedi.

 OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ

 Ortadoğu’nun içinde bulunduğu duruma vurgu yapan Yavuz, yine bir Osmanlı atasözüyle sözlerine devam etti: “Ben, buradan Zaman Gazetesi’ne seslenmek istiyorum. Neyse ki sizin dalga geçtiğiniz konuların ana muhatabının sabrı büyük. Yoksa siz ne sığınacak bir vatan ne de tutunacak dal bulamazdınız. Biz Ortadoğu’da dökülen kanın durması için konulara vurgu yapıyoruz. Osmanlıcılık fikri, yeni Osmanlı fikri belki isim olarak vücut bulmayacak ama, şu an zaten ülkemize sığınmacı olarak gelen insanlarla birlikte Osmanlı’yı yaşıyoruz. Allah kimseyi devletsiz, vatansız bırakmasın. Kendilerine yine Kanuni Sultan Süleyman’dan bir sözle seslenmek istiyorum. “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi. Saltanat dedikleri bir cihan kavgasıdır, Olmaya baht ü saadet dünyada vahdet gibi.” Kendilerinin bu sözden ile mesaj çıkaramayacaklarını da görebiliyorum.”

ERMENİ SOYKIRIMINI DA KABUL EDERLER

 Yavuz sözlerine şöyle devam etti: “Şu an tüm dünyanın gözü güzel vatanımızda. Vatikanı, Amerikası, İsraili, Fransası, İngilteresi bizi Ermeni Soykırımı iddialarıyla köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Muhakkak ki başarılı olamayacaklar. Zafer bizim olacak. Burada önemli olan söz konusu kuruluşun hangi tarafta yer aldığıdır. Onlar da bunu kabul ettirmeye çalışanların yanında mı yoksa, güzide vatan evlatlarının uğruna şehit oldukları bayraktan tarafta mı yer alacaklar?”

KIRGINLIK YOK, 400 VEKİL TAMAM

Aday adaylığı döneminde yaptığı çalışmalardan ötürü parti teşkilatından övgüler aldığını dile getiren Osman Yavuz, aday gösterilmediği için kırgın olmadığını, bu durumun kendisini daha da çok kamçıladığını, görev verilmesini durumunda bilgilerinden ve tecrübesinden faydalanılabileceğini belirtti. Yavuz “Ben aday gösterilsem de gösterilmesem de bunun bir önemi yok. Bu bir hizmet yarışı ve bu yarışta nöbet sırasının kime geleceği belli olmaz. Belirlenen adaylarda hepsi birbirinden temiz 550 arkadaşımız yer almaktadır. Türkiye’yi 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için geceli gündüzlü çalışacak arkadaşlarımız, onların hayal edemeyeceği şeyleri hayata geçiren ekip olarak tarihe geçecektir. Mesele adaylık değil mesele hizmet yarışı. Partiden aday olmasam da doğru bildiğimiz yolda biz de aktif olarak seçim çalışmalarını sürdüreceğiz. Elimizden geleni yine iktidar olmak için yapacağız. Başbakanımızın koyduğu 400 vekil hedefine inşallah.”