OSB'lerde lise eğitim öğretim destek tutarları belirlendi

OSB'lerde lise eğitim öğretim destek tutarları belirlendi

Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) açılan özel türdeki mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları...

Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) açılan özel türdeki mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrencilere verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları tespit edildi.

Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarının, "2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında Organize Sanayi Bölgelerindeki Özel Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarında Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ"i, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Buna göre, eğitim ve öğretim desteği verilecek alanlar, destek tutarları ve bunlara ilişkin diğer hususlar belirlendi.

Tebliğ ile "5580 sayılı Kanun" kapsamında organize sanayi bölgelerinde açılan özel her türdeki mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören her bir öğrenciye verilecek eğitim ve öğretim desteği tutarları, 9'uncu sınıflarda her alan için 4 bin lira, 10, 11 ve 12'nci sınıflarda ise alanlara göre ayrı ayrı olmak üzere tespit edildi.

Eğitim ve öğretim desteği verilen alanlar ve tutarları, şöyle oldu:

"Yenilenebilir Enerji Teknolojileri 6 bin 250 lira, Makine, Matbaa, Motorlu Araçlar, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi 5 bin 900 lira, Endüstriyel Otomasyon, Plastik ve Kimya Teknolojisi 5 bin 500 lira, Metal ve Gıda Teknolojisi 5 bin 400 lira, Tekstil Teknolojisi 5 bin 250 lira, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri 5 bin lira, Tesisat, İklimlendirme, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı 4 bin 825 lira, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojileri 4 bin 300 lira."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı