OSB’ler imar barışıyla ilgili bilgilendirilecek

OSB’ler imar barışıyla ilgili bilgilendirilecek

Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) çatı kuruluşu Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), OSB'leri ve OSB sanayicilerini de yakından ilgilendiren...

Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) çatı kuruluşu Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), OSB'leri ve OSB sanayicilerini de yakından ilgilendiren imar barışı ile ilgili Ankara'da bir panel düzenleyecek.

İmar barışı ile gelen düzenlemelerin Türkiye'nin en planlı sanayi alanları olan OSB'ler için de son derece önemli olduğunu söyleyen OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Ankara'da düzenlenecek panele Türkiye'deki tüm OSB'lerin davet edildiğini belirtti. Kütükcü, OSBÜK olarak başta enerji olmak üzere OSB camiasını ilgilendiren imar barışı, emsalin artırılması, mesleki eğitimin iyileştirilmesi gibi pek çok konuyu yakından takip ettiklerini, bunlarla ilgili tüm bakanlıklara raporların sunulduğunu anlattı. Kütükcü, "Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ı da ziyaret ederek, kendilerine OSB'lerimizin imar barışı ile ilgili taleplerini ilettik. 2 Ekim Salı günü TOBB Sosyal Tesisleri Konferans Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak imar barışı bilgilendirme panelinde de tebliğle yapılan yeni değişikliklerden sonra imar barışının OSB'lerde uygulanması ile ilgili bilgilendirmeler anlatılacak. Tüm OSB'lerimizi bu panele katılmaya davet ediyorum" dedi.

OSBÜK tarafından yapılan açıklamada, programa katılmak isteyen OSB temsilcilerinin [email protected] adresine katılım durumlarını bildirmeleri gerektiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı