Ortaköy’deki terör saldırısı davası

Ortaköy’deki terör saldırısı davası

Saldırıda kızını kaybeden Muhammed Halid Ghaznawi: - "Kızım dini ahlakla terbiye edildi, Kur'an ezberlemede ödül kazanmıştı. Maalesef kötü bir şekilde, İslam adına, İslam ismiyle öldürüldü. Kızım Kabe'ye üç kez hacca gitti, onlarca defa umreye gitti" - "S

İSTANBUL (AA) - Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina’da yılbaşı gecesi düzenlenen terör saldırısında kızı Lubna Muhammed Shrink Ghaznawi’yi kaybeden Muhammed Halid Ghaznawi, dini ahlakla büyüyen kızının Kur’an ezberlemede ödül kazandığını belirterek, "Maalesef kötü bir şekilde, İslam adına, İslam ismiyle öldürüldü." dedi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan salondaki duruşmaya avukatıyla katılan Suudi Arabistanlı Muhammed Halid Ghaznawi müdahillik talebinde bulundu.

Ghaznawi, "Kızım küçük bir rüya ile İstanbul'a geldi. Bütün düşüncesi kışın kar görmekti." ifadesini kullandı.

Kızının eğlence mekanına kaldığı oteldekilerin tavsiyesiyle gittiğini dile getiren Ghaznawi, şöyle konuştu:

"Kendisi küçük yaştaydı, ilk defa ablası ve arkadaşları ile buraya gelmişti. Bilgisayar biliminde diploması vardı. Çok zekiydi. Herkes tarafından sevilirdi. Dini ahlakla terbiye edildi, Kur’an ezberlemede ödül kazanmıştı. Maalesef kötü bir şekilde, İslam adına, İslam ismiyle öldürüldü. Kızım Kabe'ye üç kez hacca gitti, onlarca defa umreye gitti. Şu ana kadar kızımı ve arkadaşımı hangi sebeple neden öldürdüğünü anlamış değilim."

Ghaznawi, bu masum ruhları öldüren şeytani elin, karşılaştığı kızına boynundan dizine kadar 6 kurşun sıktığını belirterek, "Arkadaşı suya atladı. Bu katil suda bile ateş etmiş. Ertesi gün anlaşıldı ki boğulmamış, kurşunla ölmüş. Erkekliğe sığar mı bu? Bu, şeytani bir ruhtur. İslamiyetle hiçbir alakası yoktur." ifadelerini kullandı.


- "Müslüman'dan başkasına kurşun sıkmadılar"

Faillerin en ağır biçimde cezalandırılmasını istediğini vurgulayan Ghaznawi, "Suçlanan şahıslar Suriye'deydi. İsrail'e tek kurşun sıkmadılar ama Müslüman kızlarına kurşun sıktılar. Şehadet istiyorlarsa gidip Kudüs'ü kurtarsalardı, Müslüman'dan başkasına kurşun sıkmadılar. Bunu da İslam adına yaptıklarını söylüyorlar. Suçun iki şıkkı var. Biri şeytani suç, ikincisi de ihmal. Ben mekan sahiplerinin ve sorumlularının neden burada suçlu olmadığına şaşırıyorum, 750 kişiyi aynı anda barındıran bir yeri koruyamadıkları için." diye konuştu.

Baba Ghaznawi, eğlence merkezinin sahiplerinin de ihmalden ceza aması gerektiğini savundu.

Ghaznawi’nin beyanlarının ardından, duruşma sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürüyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :