Ortak Platform İş Zirvesi Ve Sektör Tanıtım Günleri

Ortak Platform İş Zirvesi Ve Sektör Tanıtım Günleri

BASİFED'in düzenleyeceği tanıtım günleri, 7 Mayıs'ta İzmir'de başlayacak

İZMİR (AA) - Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (BASİFED) düzenlediği Ortak Platform İş Zirvesi ve Sektör Tanıtım Günleri, 7-8 Mayıs tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek.

BASİFED Başkanı Levent Akgerman, düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin kalkınmasında yeni ufuklar arayan herkesi bu zirveye davet ettiklerini söyledi.

Akgerman, zirvenin İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda "Katma Değerli Büyüme Yolunda Finans, Bilişim ve Yönetişim" sloganıyla yapılacağını belirterek, "Bu zirve, Ege Bölgesi iş dünyasını gelecek vizyonuna taşımayı hedefliyor. Zirvede BASİFED üyesi firmalara katma değerli büyüme için 'finans, bilişim ve yönetişim' kavramlarına dikkati çekeceğiz" diye konuştu. 

Zirvede özgün fikirlerle, ufuk açan deneyimleri buluşturarak bölgenin kalkınma potansiyelinin arttırmak istediklerini dile getiren Akgerman, "Egeli firmaları dünyaya daha açık, üretimde teknolojiye hakim, katma değerli üretimler ve hizmetler için teknolojiye yatırım yapan küresel şirketlere dönüştürmeyi amaçlıyoruz" dedi. 

Akgerman, bölgedeki firmaları yönetişim kabiliyeti artmış, rekabetçi firmalar haline gelmesini istediklerini vurgulayarak, "Zirveye katılan 230 firma, ürün ve hizmetlerini iki gün boyunca tanıtma ve sergileme imkanı bulacak. Bu organizasyona bütün İzmirlileri davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Zirvede, Ege Bölgesi'nde ekonomiye yön veren iş adamları, yatırımcılar, bilim çevreleri, akademisyenlerle gençleri buluşturacaklarına dikkati çeken Akgerman, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Zirvede finans, bilişim ve yönetişim kavramlarını masaya yatıracağız. Bunlar iş dünyasını geleceğe hazırlanmasını sağlayan kavramlar. Şeffaflık, paydaşlara yönelik adalet, hesap verilebilirlik, sorumluluk duygusu ile davranmayı içeren yönetişim, sürdürülebilir büyüme ve küresel rekabetin ön koşulu. Bilişim sistemleri de iş dünyasına getirdiği yeniliklerle hızlı karar alma ve piyasa koşullarına ayak uydurmada önemli rol oynuyor. Biz İzmir ve Ege'yi küresel finansal dünya ile bir araya getirerek yeni iş modelleri geliştirmek için bir ortam sağlamayı hedefliyoruz. Zirvede birçok uluslararası fon ve özel yatırım firmaları da deneyimlerini paylaşarak firmalara farkı bakış açıları kazandıracak."

Kaynak:Haber Kaynağı