Ortak paydamız Konya

Ortak paydamız Konya

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Ziyarette KGC Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. Arat ziyarette yaptığı açıklamada “Ortak paydamız olan Konya için en iyisini en güzelini yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

27 Aralık’ta göreve geldikten sonra bir anda seçim atmosferiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, “Bu yoğunluktan dolayı yapamadığımız başta basın ve medya kuruluşları olmak üzere bazı ziyaretleri gerçekleştirme fırsatı bulduk. Bu vesileyle hem sizlere de hayırlı olsun diyelim hem de hepimizin ortak noktası olan Konya için daha güzel neler yapabiliriz istişare etmiş olmak istedik” dedi.  “Şerefli ve zor bir coğrafyada yaşıyoruz” diyen Arat, “Anadolu’da yaşadığımız topraklar karış karış şehit kanıyla sulanmıştır. Yüzyıllar boyunca bedel ödemiş ve hala da ödenmekte olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Ateş en çok düştüğü yeri yakıyor belki ama biz de bu acıları derinden hissediyor ve bizler için, vatan için canını veren bu şehitleri rahmetle anıyoruz. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

HALKIN VERDİĞİ MESAJI ALDIK

7 Haziran seçimlerinde halkın kendilerine mesaj verdiğini belirten Arat, “Bize 13 sene boyunca tek başına iktidar olmayı uygun gören milletimiz, 7 Haziran seçimlerinden sonra bize bundan sonra siz koalisyonla yönetin dedi. Biz de bu mesajı en uygun şekilde değerlendirerek, gerek Genel Merkez gerekse teşkilatlar olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu önderliğinde seçim sonuçlarını değerlendirdik. Hem yaşadığımız terör olayları hem ülkenin ve dünyanın yaşamış olduğu ekonomik zorluklar hem de Türkiye’yi geleceğe daha sağlam temeller üzerine kurma düşüncesi bizi sorumlu davranmaya itiyor. Bu zamana kadar sergilediğimiz o sorumluluk duygusunu bundan sonra da sergilemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hükümetin kurulması noktasında AK Parti olarak üstlerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını ve yapmaya çalışacaklarını ifade eden Arat, “Görüşmeler tamamlandı. Artık koalisyonun şartları konuşulacak. Biz Konya’da bugün koalisyon kurulacakmış, yarın da seçim olacakmış gibi kendi içimizde hazırlık ve planlama çalışması yapıyoruz. Ülkemiz için hayırlısı ne ise o olsun” dedi.

HALKIN İRADESİNE SAYGILIYIZ

Halkı iradesine saygılı olduklarını belirten Arat, “Halkımızı zor durumda bırakan halkımızın iradesine saygı duymayan bir pozisyonda asla olmayacağız. Bir kriz üreticisi olmadan hep çözüm üreticisi olacağız. Samimi olarak koalisyon görüşmelerinin yapıldığını düşünüyorum. Ama bizim aldığımız yüzde 41’in çok daha altında Avrupa’da ülkelerin yönetildiğini biliyoruz. Yüzde 41 oy almış bir partinin il başkanı olarak halkımızı hükümetsiz bırakmayacağız. Bizim de bir siyaset çizgimiz ve prensiplerimiz var. Dayatmadan doğruyu bulma adına o çizgiler üzerine hareket edeceğiz. AK Partisiz bir hükümetin olmayacağı ortada. Bunun bilincindeyiz. Ama koalisyonun artık diyalogla hükümetin oluşturma sürecini de dikkat alarak o diyaloğu en hayırlı en samimi olarak sürdürüp bu çalışmayı sonlandıracağımızı düşünüyorum” dedi.

YAPICI ELEŞTİRİLERE SAYGI DUYARIZ

Medyanın gücünün farkında olduklarını belirten Arat, “Medyanın gücünün ve etki alanının farkındayız ve saygı duyuyoruz. Yerel medyayı geliştirmeliyiz bunun adına da yerel siyasetin üstüne düşen görevi gücümüz yettiğince yerine getirmeye ve yerel medyamızın yanında olmaya çalışıyoruz. Elbette eleştiriler olacak. Eleştiriler bize doğru yolu gösterecek. Yapıcı eleştiriye her zaman açık olacağız. Beraber inşallah Konya’yı geleceğe taşıyacağız. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da yerel medyanın öneminin ve değerinin farkında olduğunu düşünüyorum. Bundan da mutluluk duyuyorum ”ifadelerini kullandı. 

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKMALI

KGC Başkanı Sefa Özdemir ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon hükümeti mi kurulacak yoksa erken seçime mi gidileceğinin netleşmediğini belirten KGC Başkanı Sefa Özdemir, “Basın olarak bize düşen görev bu süreci ilkeli ve tarafsız bir şekilde götürebilmek” şeklinde konuştu.  Türkiye’nin sıkıntıya girmeden bu süreci atlatabilmesinin önemli olduğunu belirten Başkan Özdemir, “Üzüntüyle ifade etmek istiyorum bayramla birlikte sadece hükümet çalışmalarının devam ettiği ülke konumundan çıktık terör örgütünün tekrar ülkemizi sıkıntıya sokan eylemleriyle karşı karşıya kaldık. Hem PKK hem de IŞİD Türkiye’yi sıkıntıya sokuyor. Bu nedenle de siyasetçilerin işi bir kat daha zorlaşıyor. Çünkü vatandaş çözümü siyasetçilerden bekliyor. Bunu da öncelikle iktidardan ve mecliste bulunan siyasi partilerden bekliyor. Umudumuz bu süreci ülkemizin sıkıntı çekmeden atlatması. Koalisyon mu kurulacak yoksa erken seçim mi olacak bunun bir an önce kararının verilmesi gerekiyor. Bizler Konya basını olarak her dönemde ve her seçimde her siyasi partiye eşit duran bir yapı oluşturmaya çalıştık. Basın tarafsız ve ilkeli olmalıdır. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Konyalı olmasından dolayı da bizlerde görevinin devam etmesini istiyoruz. Onun içinde bütün basın mensubu arkadaşların buna dikkat ettiği kanaatindeyim” diye konuştu.