“Ortak akıl şehre katma değer sağlar”

“Ortak akıl şehre katma değer sağlar”

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SKAL Konya Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ile Kelebekler Vadisi’nde bir araya geldi.

Altay, turizm ve seyahat sektörünün önde gelen temsilcilerinin üyesi olduğu SKAL Kulübü yönetim kurulu üyelerini Kelebekler Vadisi Parkı’nda ağırladı. Toplantıda, Konya’nın turizm potansiyelinin arttırılması, ziyaretçi ve konaklama çalışmalarının geliştirilmesi ve bu doğrultuda atılabilecek adımlar ele alındı.

SKAL Kulübü üyelerinin dernek faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdiği toplantının ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kulüp üyesi iş adamlarına Tropikal Kelebek Bahçesi’ni gezdirdi. Bahçe ile ilgili bilgiler veren Başkan Altay, daha sonra Macera Kulesi’nin yer aldığı alanı da üyelerle birlikte gezdi.

Konya turizminin büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve son dönemde yapılan yatırımlarla turizm çeşitliliğin arttığını ifade eden Başkan Altay, “Yerel yönetimler olarak yaptığımız yatırımlarla yeni turizm mekanlarını ulusal ve uluslararası ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz. Geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleşen Tropikal Kelebek Bahçesini ile Hz Mevlana’yı ziyaret için Konya’ya gelen misafirlerimize yeni bir ziyaret mekanı kazandırdık. Yine 5 bin yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Sille’de yürüttüğümüz sokak sağlıklaştırması ve cephe iyileştirmeleri ile burayı Türkiye’de bilinirliği artan ziyaret mekanları arasında dahil ettik. Bütün bu çalışmaların yanında yeni proje ve hedefler doğrultusunda çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Altay, “Merkez, tamamlanmasıyla birlikte Konya’da kongre turizminin önemli mekanlarından biri haline gelecek. Böylece Konya daha önce hiç pay almadığı bir sektör olan kongre turizmi sektöründen pay alacak. Konya’nın turizm potansiyelinin arttırılması noktasında tüm kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluklar düşüyor. Yapılacak işbirlikleri şehre yeni katma değerler kazandıracaktır” diye konuştu.

Programın ardından Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, SKAL Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Öztoklu’ya Selçuklular kitabını hediye etti.