Ortadoğu ve Filistin sorunu

Ortadoğu ve Filistin sorunu

Ürdün Kralı Abdullah, Filistin sorununun adil ve kapsamlı çözümünün, Ortadoğu'daki çatışmaların sona ermesi için anahtar olacağını söyledi

AMMAN (AA) - Ürdün Kralı Abdullah, Filistin sorununun adil ve kapsamlı çözümünün, Ortadoğu'daki çatışmaların çözülmesinde anahtar olacağını belirtti.

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yer alan haberde, Arap ve Uluslararası İlişkiler Konseyi Heyetini kabul eden Kral Abdullah'ın, heyetle bölgesel meseleleri görüştüğü ifade edildi.

Arap ve Müslüman ülkelerine "radikalleşme tehlikesi ile yüzleşme" çağrısında bulunan Kral Abdullah'ın, "Çünkü aşırıcılık tehlikesi öncelikle İslamı hedef alıyor " dediği ve İslam dünyasındaki dini kurumların rolüne dikkati çektiği kaydedildi.

Kral Abdullah'ın, İslam'ın gerçek resminin gösterilmesinin önemine işaret ederek, "İslam, hoşgörü ve itidale dayanan bütüncül yaklaşımı destekler" ifadesine yer verildi.

Ürdün'ün Filistin meselesine yaklaşımına ilişkin ise Kral Abdullah'ın, 1967'de başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin kurulmasına ilişkin, İsrail ve Filistin taraflarının barış masasına dönmelerini sağlamak için çabaların artırılması gerektiğini savunduğu aktarıldı.

Kral Abdullah'ın, Filistin sorununun adil ve kapsamlı çözümünün Ortadoğu'daki tüm anlaşmazlık ve çatışmaların sona ermesi ve çözülmesinde anahtar olduğuna vurgu yaptığı yazıldı.

AA muhabirine açıklama yapan Arap ve Uluslararası İlişkiler Meclisi Başkanı Muhammed Casim el-Sagar da Ortadoğu'daki son gelişmeleri ele almak için ABD'ye resmi gezi düzenlemeyi planladıklarını belirterek, "Ayrıca Arap ülkelerine komşu Türkiye ve İran'a da resmi ziyaret gerçekleştirerek, Arap ülkeleri ile ilişkilerini görüşmek ve özellikle de Suriye, Yemen, Irak ve Lübnan'daki son gelişmeleri ele almayı düşünüyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı