Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki BM protestosu

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki BM protestosu

Başkentte mavi bereliler ile eylemciler arasında çıkan çatışmada 4 kişi öldü

BANGUI (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) BM İstikrar Misyonunu (MINUSCA) protesto edenler ile mavi bereli askerler arasındaki çatışmada 4 kişi yaşamını yitirdi.

MINUSCA'dan yapılan yazılı açıklamada, eylemcilerin, ülkedeki şiddet olaylarına duyarsız kalmakla suçladıkları MINUSCA'yı protesto için başkent Bangui'de toplandıkları ve bazı ara sokaklara barikat kurdukları kaydedildi.

Barikatların, istikrar misyonuna bağlı mavi berelilerce kaldırılması sırasında taraflar arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Açıklamada, 4 sivilin öldüğü, 5'i mavi bereli 14 kişinin de yaralandığı protesto gösterilerinin amacının "ülkedeki anayasal düzeni bozmak" olduğu öne sürüldü.

MINUSCA'yı, sivillere yönelik şiddet olaylarına karşı işlevsiz kalmak ve tedbir almamakla suçlayan Orta Afrikalılar, sivil toplum kuruluşlarının çağrısı üzerine başkent Bangui'de kepenk kapatma eylemi yapmıştı. Katılımın yoğun olduğu eylem nedeniyle toplu taşıma araçları da ulaşıma ara vermişti.

Sivil toplum kuruluşu temsilcisi Gervais Lakosso, MINUSCA'nın görevden ayrılması için imza kampanyası başlattıklarını ve şu ana kadar 30 bin imza topladıklarını bildirmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :