Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olayları

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olayları

Ülkenin orta kesiminde silahlı grup eski Seleka üyelerinin saldırısında 6 kişi öldü

BANGUI (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nin (OAC) orta kesimindeki Kaga Bandoro bölgesine eski Seleka silahlı grubunun saldırısında 6 kişi yaşamını yitirdi.

Kaga Bandoro yetkilisi Abel Şerif, eski Seleka üyelerinin bölgeye düzenlediği saldırıda 6 kişinin öldüğünü, 16'sı ağır, 20'ye yakın kişinin yaralandığını ifade etti.

Çok sayıda Kaga Bandoro sakininin komşu bölgelere sığındığını söyleyen Şerif, BM İstikrar Misyonu'na (MINUSCA) bağlı mavi berelilerin olay yerinde sükuneti sağlamaya çalıştığını kaydetti.

Adının açıklanmasını istemeyen başka bir yetkili de eski Seleka grubundan bir kişinin önceki gün Kaga Bandoro'da hırsızlık yaptığı iddiasıyla bölge sakinleri tarafından öldürüldüğünü ve arkadaşlarının intikamını almak isteyen grup üyelerinin misilleme amacıyla bölgeye saldırdığını ileri sürdü.

Bölge sakinlerinin gruba karşılık vermesiyle çatışma çıktığını söyleyen yetkili, çatışmada çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti.

Çeşitli siyasi parti ve silahlı grupları bir çatı altında toplayarak 2012'de kurulan Müslüman Seleka grubu aynı yıl, dönemin Devlet Başkanı Francois Bozize'yi çıkardıkları ayaklanmayla iktidardan indirmişti.

Sonraki dönemde Seleka'da birlik ruhunun kaybolduğunu iddia eden bir kısım üye, 2014'te örgütten ayrılarak eski Seleka üyeleri adı altında toplandı. Bu grubun üyeleri eylemlerine ve saldırılarına devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :