Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olayları

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde şiddet olayları

Ülkenin orta kesiminde eski Seleka silahlı grubu üyeleri arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğü iddia ediliyor

BANGUI (AA) - Orta Afrika Cumhuriyeti'nde silahlı eski Seleka örgütüne mensup iki grubun çatışmasında çok sayıda kişinin öldüğü öne sürüldü.

Kazanılanların Korunması için Yurtsever Gençler Sözleşmesi adlı sivil toplum kuruluşunun yetkililerinden Firmin Caleb Zubingui, ülkenin orta kesimindeki Bambari kentinin bazı kasabalarında eski Seleka silahlı grubuna bağlı Nureddine Adam yönetimindeki Orta Afrika'nın Dirilişi (FPRC) ile Ali Ndarass'ın liderliğindeki OAC'de Barış için Birlik (UPC) milisleri arasında çatışmaların yaşandığını belirtti.

Yetkili, geçen hafta patlak veren çatışmalarda 360'a yakın kişinin öldüğünü iddia etti.

FPRC Sözcüsü Ebubekir Sıdık ise olaylarda 80'e yakın kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ülkede görev yapan BM İstikrar Misyonu (MINUSCA), olayı aydınlatmak amacıyla bölgeye bir heyet gönderdiğini duyurdu.

Resmi yetkililer olaya ilişkin açıklama yapmadı.

Müslüman Seleka grubunun, Aralık 2012'de yönetime karşı ayaklanmasıyla ülkede siyasi kriz baş göstermiş, Hristiyan anti-Balaka ile Seleka üyeleri arasında çıkan çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirmişti.

Silahlı Seleka örgütünde birlik ruhunun kaybolduğunu öne süren bir kısım milis, 2014'te örgütten ayrılarak eski Seleka üyeleri adı altında toplanmıştı. Bu grubun üyeleri, şiddet eylemlerine devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :