"Örnek Kıdemli Vatandaşlar" ödüllendirildi

"Örnek Kıdemli Vatandaşlar" ödüllendirildi

İSTANBUL (AA) - Yaşlılık Konseyi Derneği'nce verilen "Örnek Kıdemli Vatandaşlar" ödülü sahiplerini buldu. Dernek tarafından 4. Levent'teki bir otelde...

İSTANBUL (AA) - Yaşlılık Konseyi Derneği'nce verilen "Örnek Kıdemli Vatandaşlar" ödülü sahiplerini buldu.

Dernek tarafından 4. Levent'teki bir otelde düzenlenen 2017 Örnek Vatandaşlar Kongresi'nin sonunda gerçekleştirilen ödül töreninde, yurt içinden ve yurt dışından 37 kişiye ödülleri takdim edildi.

Dernek Başkanı Fügen Mavi, törende yaptığı konuşmada, 60 yaş üstü olup, meslek hayatında başarılı, sosyal faaliyetlerde lider olan, hayata bağlılığını, yaşam sevincini sürdüren, toplumun takdir ve sevgisini kazanan, örnek kişilik sergileyenlere bu ödülü verdiklerini belirterek, örnek kıdemli vatandaşların seçiminde kendilerine destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Mavi, "örnek kıdemli vatandaşlar"ın bu yıl yurt içinde büyükşehir belediyeleri ve sivil toplum örgütleri, yurt dışında ise Dışişleri Bakanlığı tarafından seçildiğini vurgulayarak, "Derneğimiz 2008'den bu yana, toplumun en değerli kesimini oluşturan 60 yaş üstü, meslek hayatlarında üstün başarılarını, sosyal kurumlardaki duyarlılıklarını, yaşama olan bağlılıklarını dikkate alarak, toplumun sevgi ve saygısını kazanmış örnek kişileri seçmekte, onları onurlandırmak ve nesiller arasında dayanışmayı arttırmak amacıyla 'Örnek Kıdemli Vatandaşlar' ödül törenleri düzenlemektedir." diye konuştu.

Ödüle layık görülen sunucu Halit Kıvanç'a plaketi Fügen Mavi tarafından takdim edildi.

Ödül dolayısıyla dernek yetkililerine teşekkür eden Kıvanç, insanların birbirlerini sevmesinin önemini vurgulayarak, "Herkesi sevmek kendinizi sevmekten çok daha güzeldir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :