Örnek bisiklet sürücüsünün heykelini diktiler

Örnek bisiklet sürücüsünün heykelini diktiler

Zonguldak'n Çaycuma ilçesinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla, 76 yaşında olmasına rağmen her işine bisikletle giden İsmail Zengin'in, bisiklet binerken tasvir edildiği heykeli merkezdeki kavşağa yerleştirildi - Heykeli dikilen Zengin:- "Ben

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Çaycuma Belediyesi, ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla en yaşlı kullanıcı İsmail Zengin'in, bisiklete binerken tasvir edilmiş heykelini şehrin merkezindeki kavşağa yerleştirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 kilometreyi aşan bisiklet yolu bulunan ilçede bisiklet kullanımını artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Pehlivanlar Mahallesi girişindeki kavşağa Bisikletli Adam Heykeli dikildi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, ilçenin en yaşlı bisiklet sürücüsü İsmail Zengin (76 ) ile dikilen heykelinin önünde buluştu. Kantarcı'ya teşekkür eden Zengin, "Ben 52 yılda 3 bisiklet değiştirdim. Şu andaki bisikletimi 33 yıldır kullanıyorum. Öğrenince çok mutlu oldum. Heykelimin yapılacağı aklımın ucundan bile geçmiyordu. Duyduktan sonra 'Başkan yapar mı yapmaz mı?' diye merak ediyordum. Öldükten sonra bir hatıra olacak." ifadesini kullandı.

Herkese bisiklet kullanma tavsiyesinde bulunan Zengin, şunları kaydetti:

"Çünkü ben de o yıllar bacağımdaki ağrılar nedeniyle gittiğim doktorun tavsiyesiyle bisiklete binmeye başladım. O gün bugündür bisiklete biniyorum. Ben belediyeye işe girdiğim tarihlerde şimdiki başkanım 12 yaşındaydı. Çocukluğunu biliyordum. Başkanım tuttu, bisiklet heykelimi yaptı. Çok memnun oldum. Heykelimi görenler beni takdir ediyor, tebrik ediyor. Çok güzel bir duygu."

- "İlgi çekti, çünkü üstündeki Çaycuma'nın evladı"

Kantarcı da kentte bisiklet kullanımını ön plana çıkardıklarını vurgulayarak, "Otomobillerimizi çok seviyoruz, neredeyse eve çıkaracağız. Bu bize yürümeyi ve bisiklete binme alışkanlığımızı unutturdu. Biz yeniden hem bu alışkanlığı hatırlatmak hem de kent içinde bisiklet kullanımını çoğaltmak, araç kullanımını dolayısıyla trafiğin yarattığı her türlü kirliliği azaltmak adına bisikletle ilgili projeler geliştiriyoruz." diye konuştu.

İsmail Zengin'i yaklaşık 60 yıldır tanıdığını ifade eden Kantarcı, şunları kaydetti:

"Bildim bileli bisiklete binen, bisikleti bir yaşam biçimine dönüştürmüş bir büyüğüm. Hem bisikletle ilgili dikkat çekmek, hem de onu ölümsüzleştirmek adına böyle bir heykeli Ahmet Uzun adlı heykeltıraşa sipariş ettik. Geçtiğimiz günlerde de kaidesine yerleştirdik. Diğer heykellerimize göre bu çok daha ilgi çekti. Çünkü, bu bisikletin üstündeki kişi Çaycuma'nın evladı, insanı ve bisikletle sembol olmuş birisi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :