"Ormanlarımız ve Arıcılık" çalıştayı

"Ormanlarımız ve Arıcılık" çalıştayı

Orman Genel Müdürü Üzmez:- "Türkiye'de son 5 yıldır bal ormanları kurarak, bal üretiminin kalite yönünden daha yukarılara çekilmesi ve dünyada bir marka olmasını amaçlıyoruz"

BOLU (AA) - Bolu'da, Orman Genel Müdürlüğü ve Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği tarafından düzenlenen "Ormancılık ve Arıcılık" çalıştayı törenle başladı.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Karacasu beldesindeki bir otelde düzenlenen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, kurumlarının 42 bin 500 personelle Türkiye’nin her noktasında vatandaşlara hizmet verdiğini söyledi.

Orman dışında da çalışmalar yapmaya başladıklarını anlatan Üzmez, "Türkiye arıcılığını daha yukarılara nasıl getiririzin peşindeyiz. Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye'de kırsal kalkınmanın motoru haline geldi. Sadece arıcılar değil, 21 bin orman köyü ve 7 milyon orman köylüsüne her türlü hizmeti götürüyoruz. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz. Artık ormanlardan ekonomik olarak da faydalanmanın kapıları açıldı" diye konuştu.

Üzmez, orman köylüsüne her türlü desteği sağladıklarını işaret ederek şunları kaydetti:

"Türkiye'de son 5 yıldır bal ormanları kurarak, bal üretiminin kalite yönünden daha yukarılara çekilmesi ve dünyada bir marka olmasını amaçlıyoruz. Ormanlarımız çok değişik bitki türlerine sahip. Hatta endemik tür sayısı, Avrupa’daki bitki türüne eşit. Bu bakımdan ormanlarımızın arıcılar açısından da çok büyük bir zenginlik olduğu aşikar. Hep birlikte çalışarak arıcılığı daha güzel yerlere getirebileceğimiz ümidindeyim."

"Çam balı üretimi ve sorunları", "Muğla kızılçam ormanlarında çam balı üretimi ve basralı alanlar", "Salgı balı kaynağı diğer tür böcekler", "Çam balına yönelik sorunlar ve çözüm önerileri", "Türkiye arıcılığının geçmişi ve geleceğinin akademik olarak değerlendirilmesi" ve "Dünyada ve Türkiye'de arı safari" gibi konularda sunumlar yapılacak çalıştayın 3 gün süreceği bildirildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı