Orman ve Su İşleri Bakanlığından orman köylülerine destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığından orman köylülerine destek

Konya'daki orman köylülerine 2003'den bu yana 19 milyon lira kredi sağladı

ANKARA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Konya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 19 milyon lira kredi desteği verildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek için geliştirilen projelere ilişkin çalışmalar ülke genelinde sürdürülüyor.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık tarafından, 2003'den bu yana Konya'da 85 aileye dam örtülüğü, 5 aileye kalorifer soba, 3 bin 613 aileye güneş enerjisi, 691 aileye süt sığırcılığı, 370 aileye süt koyunculuğu, 16 aileye fenni arıcılık ve 23 aileye meyvecilikte olmak üzere toplam 4 bin 803 aileye 19 milyon 180 bin lira kredi desteği verildi.

Bu yıl içinde Konya'daki 400 aileye toplam 4 milyon 460 bin lira kredi sağlanması planlanıyor.

- Projeler çeşitlendirilerek devam edecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerinin kalkınmasını desteklemek için geliştirilen projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını belirtti.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Eroğlu, projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :