Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karabük'te geçen yıl 12 tesisi hizmete açtı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Karabük'te geçen yıl 12 tesisi hizmete açtı

Bakanlık, geçen yıl Karabük'te 30 milyon 364 bin lira bedelli 1 baraj, 1 sulama tesisi ile 10 taşkın koruma tesisini hizmete açtı- Bakanı Eroğlu:- "Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu

KARABÜK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Karabük’te, 2017 yılında 12 tesisin hizmete açıldığını bildirdi.

Bakanlıkça yapılan yazılı açıklamada, ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden bakanlığın, Karabük’te de özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürdüğü belirtildi.

Bakanlığa bağlı DSİ Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Karabük’te 2017 yılında 12 adet tesisin hizmete açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Karabük'te, 1 Ocak-31 Aralık 2017 tarihleri arasında, 1 adet baraj, 1 adet sulama tesisi ile 10 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 30 milyon 364 bin lira tutarında harcama yaptı. Tamamlanan baraj ve sulama tesisleri ile 30 bin 960 dekar zirai araziyi suya kavuşturan bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 4 milyon 300 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Karabük ili, toplam 6 köy, 2 mahalle, 2 ilçe merkezi ve 6 bin 892 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak."

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karabük’te büyük yatırımlara imza atıldığını belirterek, "Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Karabük’te sadece geçtiğimiz yıl 12 adet tesisi hizmete açtık. Burada halihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :