Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Belarus temasları

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun Belarus temasları

Bakan Eroğlu, Belarus Müslüman toplumu lideri Şabanoviç ile görüştü

MİNSK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Belarus Müslüman toplumu lideri Ebubekir Şabanoviç ile görüştü.

Türkiye-Belarus Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Toplantısı için Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Eroğlu, temaslarının ikinci gününde Minsk Camisi'ni ziyaret ederek, Belarus Müslüman toplumu lideri Ebubekir Şabanoviç ile bir araya geldi.

Cuma namazını Minsk Camisi'nde kılan Eroğlu, ardından Belarus'ta yaşayan Müslümanlarla sohbet etti.

Eroğlu, Minsk Camisi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Diyanet Vakfınca inşa edildiğini anımsatarak, caminin burada yaşayan Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğini muhafaza etmeleri açısından önemli olduğunu söyledi.

Caminin aynı zamanda ilim ve kültür merkezi gibi faaliyet göstermesi gerektiğini belirten Eroğlu, "Burada 5 vakit namaz kılınmasının yanı sıra çocuklara dini eğitim verilmesi ve bu coğrafyada yaşayan insanlara İslam'ın bir barış ve güzellik dini olduğunun gösterilmesi önemli. Burada bir bina kuruldu ama ona ruh verecek olan sizlersiniz." diye konuştu.

Şabanoviç de Türkiye'yi dost ve kardeş ülke gördüklerini kaydederek, yardımlarından ötürü Türk halkına teşekkür etti.

Bakan Eroğlu, görüşmesinin ardından Minsk Camisi hatıra defterini imzaladı.

- Minsk Ulusal Bilimler Akademisi ziyareti

Bakan Eroğlu, daha sonra orman ve ormancılık çalışmalarında eski Sovyet coğrafyasının en önemli üniversitelerinden Belarus Ulusal Bilimler Akademisini ziyaret etti.

Akademinin faaliyetleri hakkında bilgi alan ve çalışmalarını inceleyen Eroğlu, üniversite yönetimi ve akademisyenlerle görüştü.

Eroğlu, yaptığı konuşmada, akademinin çalışmalarının ilgisini çektiğini belirterek, Bakanlığının sorumluluk alanına giren konularda iş birliğine hazır olduklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :