Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Konya'da:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Konya'da:

"Şunu itiraf edeyim; eğer akıllı bir yönetim, bizim tecrübemiz, şevk ve heyecanımız olmasa, İstanbul'a, Türkiye'ye aşkımız olmasa, 76 şehir bugün susuzdu"

KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şunu itiraf edeyim; eğer akıllı bir yönetim, bizim tecrübemiz, şevk ve heyecanımız olmasa, İstanbul'a, Türkiye'ye aşkımız olmasa, 76 şehir bugün susuzdu" dedi.

Temel atma ve açılış töreni için Konya'ya gelen Eroğlu, Vali Muammer Erol'u makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Başbakan'ın Ahmet Davutoğlu olacağı söyleniyor. Bu doğru mudur?" şeklindeki sorusu üzerine, "Onu ben bilemem. Başbakanımıza soracaksınız. Yanlış kişiye soruyorsunuz" diye cevap verdi.

Eroğlu, "Kabine üyesi olarak sizin tercihiniz nedir?" şeklindeki başka bir soru üzerine, "Bizim böyle bir tercihimiz olmaz" dedi.

"İstanbul şebeke suyunun Sakarya Nehri'nden geldiği için koktuğu, sudaki organik maddelerin klorla birleştiğinde kanserojene dönüştüğü" yönündeki iddiaları da değerlendiren Eroğlu, suya birçok bahanenin bulunduğunu söyledi.

"Mühim olan arıtılmış suyun ne olduğudur" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"İstanbul'a birçok yerden su veriliyor. İstanbul'daki içme suyu ve arıtma tesisleri dünyanın en ileri arıtma tesisleridir. Dolayısıyla su arıtılıyor. Sakarya, eskisine göre çok daha temiz. Çünkü atık su arıtma tesisleri inşa edildi. Ayrıca orada sadece Sakarya üzerinde çok sayıda baraj var. Oralarda su dengeleniyor. Dolayısıyla su, çeşitli kurumlar tarafından kontrol ediliyor. Ben şunu anlamakta zorlanıyorum; bazı medya kuruluşları, İstanbul'da su bitse çok sevinecekler adeta. Öyle bir bir durumda yani, hayret ediyorum. Daha önce ne dediler? Gidiyor Alibeyköy Barajı'na, 'ölçüm yapıyor, su çekilmiş, İstanbul susuz kalacak, şu kadar günlük suyu kaldı' diyor. İzah ediyorum, onu vermiyorlar."

Bazılarının, "Orman ve Su İşleri Bakanı, İstanbul ve hükümet zorlansın" diye adeta felaket tellallığı yaptığını dile getiren Eroğlu, İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan'dan önce su sıkıntısının yaşandığını anlattı.

- "İstanbul'da sular kontrol ediliyor"

Eroğlu, o dönemde İstanbul'un nüfusunun 6,5 milyon olduğunu, haftada birkaç gün, birkaç saat su verilebildiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Muhtarların en büyük talebi haftada bir defa düzenli su verilmesiydi. Biz o tarihten bu tarihe kadar su veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İnadına da veriyoruz. 'A planından sonra B planı var' dedik. Şimdi daha da olmazsa C planını devreye sokarız. Şunu itiraf edeyim; eğer akıllı bir yönetim, bizim tecrübemiz, şevk ve heyecanımız olmasa, İstanbul'a, Türkiye'ye aşkımız olmasa, 76 şehir bugün susuzdu. Biz gerekli tedbirleri aldık. 76 şehrin barajını, göletini, içme suyunu, modern arıtma tesislerini yaptırdık. İzmir, bugün susuz değilse Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu. Bana talimat verdi, dev bir hatla İzmir'e 59,5 milyon metreküp su veriyoruz. Susuzluk yok şimdi. Ankara'da şu anda suyumuz var. Hatta 2060 yılına kadar su problemi olmasın diye önümüzdeki yıl Gerede'den 32 kilometre uzunluğunda dev bir tünelle su getireceğiz. Şu anda su problemi yok. Biz geleceği düşünüyoruz. Netice itibariyle İstanbul'da sular kontrol ediliyor. Çok ileri içme suyu arıtma tesisleri var. Suyu vermeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle tabii ki. Biz de yatmıyoruz, çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Bütün her şeyi yaptıktan sonra da Rabbimize sığınıyoruz, yardımını bekliyoruz."

Eroğlu, daha sonra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı