Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Eroğlu: - "Ekonomide 4 sacayağı var. İstihsal, istihdam, ihracat ve istikrar. Bu çok önemli. Türkiye’deki ekonomiyi '4İ' üzerine oturtmalıyız. Hükümetimiz her türlü desteği veriyor. Sanayi gelişmeden Türkiye'nin ilerlemesi mümkün değil"- "(AK Partili İçte

İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye ekonomisinde 4 sacayağı bulunduğunu belirterek, "İstihsal, istihdam, ihracat ve istikrar. Bunlar çok önemli. Türkiye’deki ekonomiyi '4İ' üzerine oturtmalıyız. Hükumetimiz her türlü desteği veriyor. Sanayi gelişmeden Türkiye'nin ilerlemesi mümkün değil" dedi. 

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) 2015 "Genel Seçimleri AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Tanıtım Toplantısı"na katılan Eroğlu, EBSO'nun Türkiye'nin en önemli sanayi odalarından biri olduğunu söyledi. 

AK Parti hükumetinin sanayideki gelişmeleri takdir ve teşvik ettiğini dile getiren Eroğlu, "Ekonomide 4 sacayağı var. İstihsal, istihdam, ihracat ve istikrar. Bu çok önemli. Türkiye’deki ekonomiyi '4İ' üzerine oturtmalıyız. Hükumetimiz her türlü desteği veriyor. Sanayi çok önemlidir, sanayi gelişmeden Türkiye ilerlemesi mümkün değil" diye konuştu. 

Eroğlu, Türkiye'nin AK Parti öncesi dönemlerde yüksek faiz ve enflasyon oranları gördüğüne anlatarak, şunları kaydetti: 

"Böyle bir ortamda sanayi ve ticaretin gelişmesi mümkün mü? Faizleri ticaret ve sanayinin gelişmesinde büyük bir engeldi. Devlet 9 ay vadeli hazine garantili yüzde 63 faizle borçlanıyordu. Bunlar çok zor dönemlerdi. Faiz lobisinin hortumunu kesen, faizleri düşüren biziz. Özellikle nemalanan hortumladığı paralarla gücüne güç katanlar var. Hatta medya var. Bunlarla mücadele ettik. İşin içine girince durumun çok farklı olduğunu gördük. Birçok ülkelerin, plan ve programlarına karşı mücadele ediyoruz, bunların bilinmesi lazım."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmirlilere yönelik sözlerine de değinen Eroğlu, "Kimseyi ötekileştirmiyoruz, biri yanlış konuşabilir o kendi düşüncesidir. Zaten il başkanımız gerekeni açıkladı" ifadelerini kullandı. 

Bakan Eroğlu, Bornova ve Kemalpaşa trafiğini rahatlatacak köprü ve yonca kavşakları 30 Ağustos'ta açmayı planladıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti: 

"30 Ağustos günü köprü ve yonca kavşaklarıyla açılacak ve 2 bayram kutlayacağız. Belkahve sıkıntılı bir yer. Kaza oluyor, tünel yapıyoruz. Onun da biri bitti. Herkesten söz aldık. 17 bin 500 km bölünmüş yol yapan biziz. İzmir’e artık, en azından AB’deki bazı ülkelere direkt uçuşların olması gerekli. Notu aldım, Başbakana ve THY Genel Müdürüne ileteceğim.

EGEGEP bizim sözümüz. İzmir’de biz organik tarıma ve ona dayalı sanayinin gelişmesi için teşvikler veriyoruz. İzmir’de çok büyük potansiyel var, sayın Başbakanımız talimat verdi ve Başbakanlık Ofisi açıldı. İleri sanayi için İzmir’i 5. Bölge teşviklerinden faydalandıracağız. 'Mobilya Yan Sanayi Organize Sanayi Bölgesi' için karayollarının bir yerini vermek için talimat verdim."

İzmir'de mevsimlik değil, 12 aylık turizmi hedeflediklerini aktaran Eroğlu, "Yat turizminin olduğu bölgeye serbest ticaret ve turizm bölgesi kurmak istiyoruz. Gelecek nesillere daha güzel bir İzmir bırakmak boynumuzun borcudur" dedi.

Eroğlu, herkesin giyim tarzına, inancına, düşüncesine saygılı olduklarını sözlerine ekledi. 

- "Seçimden sonra da aynı ilgiyi görmek istiyoruz"

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da bir sivil toplum kuruluşu olarak siyasi partilere eşit mesafede olduklarına dikkati çekerek, "Seçim öncesinde gördüğümüz milletvekili adaylarımızdan, seçim sonrasında yine aynı ilgiyi görmediğimizi söylemek istiyoruz" diye konuştu. 

Türkiye'de son 12 yılda sanayi üretiminin batında doğuya kaydığını dile getiren Yorgancılar, şunlar söyledi:

"Biz yüzde 10-15 işsizliğe sahibiz. İzmir’de yüzde 15 civarında. Yüzde 10’luk işsizliği çözmek için üretim ve yatırım gerekiyor. Yüzde 5 üzerinde büyüme olursa işsizliğe çare olabiliyorsunuz. Şu anda Türkiye yüzde 5’lik büyüme çizgisinden yüzde 3 büyüme trendine geldi. Türkiye’nin yeni baştan üretim heyecanına ve romanının yazılmasına ihtiyacı var. Proje, üretim, teşvik bazlı katkıyı koymaya hazırız."

- THY'den AB ülkelerine direkt sefer talebi

Yorgancılar, İzmir-İstanbul otoyolu projesini Ege Bölgesi'ndeki ekonomiyi olumlu etkileyeceğini savunarak, "İzmir-Ankara hızlı tren çok önemli, THY’nin İzmir’in ikinci transfer merkezi haline getirilerek bölge ekonomisi, turizmine katkı sağlayacağı için icraat olmasını istiyoruz.  Avrupa’nın merkezlerine THY’nin İzmir’den ikinci transfer noktası haline getirilmesini istiyoruz" dedi. 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'in İzmirlilere yönelik sözlerini kabullenemedikleri belirten Yorgancılar, "Sizlerin böyle bir düşüncede olmadığımızı biliyorum. Biz üzüldük, konunun kişisel olduğunu ifade ettiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bazı AK Parti İzmir Milletvekili adayları kendilerini tanıttı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı