Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Çorum'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Çorum'da

"Bu muazzam yükselişin gelişmesinin önünü kesmek isteyenler var. 'Türkiye çok oluyor' diyen ülkeler var. Türkiye'nin önünü kesmek için hepsi birleştiler. Ama milletimizin hepsi feraset sahibi. Milletimiz önünü kesmek isteyenlere cevabını verecektir"- "Yap

ÇORUM (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu muazzam yükselişin gelişmesinin önünü kesmek isteyenler var. 'Türkiye çok oluyor' diyen ülkeler var. Türkiye'nin önünü kesmek için hepsi birleştiler. Ama milletimizin hepsi feraset sahibi. Milletimiz önünü kesmek isteyenlere cevabını verecektir" dedi.

Bakan Eroğlu, Çorum'da yapımına başlanacak 31 tesisin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki toplu temel atma törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, partisinin yaptığı hizmetleri anımsatan Eroğlu, ülkede AK Parti iktidarı döneminde önemli adımlar atıldığını ve önemli hizmetler gerçekleştirdiğini  belirtti.

"Bazıları milliyetçilikten dem vuruyor" diyen Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Milliyetçilik kendi Atak helikopterini yapıyorsan, Göktürk uydusunu uzaya gönderiyorsan, Altay tankını üretiyorsan, harp gemilerini, denizaltılarını, güdümlü füzeler yapıp terör örgütünün inlerini noktasına kadar imha ediyorsanız olur. Hakiki milliyetçilik budur. Vatandaşı sevmek kuru kuruya olmuyor. Vatandaşı sevmek hizmetle olur."

Geçmiş yıllarda bir barajın 22 yılda tamamlandığını ve maliyetlerin çok yüksek olduğunu vurgulayan Eroğlu, şimdi kısa sürelerde düşük maliyetlerle hizmetler sunduklarını anlattı.

- "'Yağmur yerine altın mı yağıyor ?' diye soruyorlar"

İktidara geldiklerinde hortumları kestiklerini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"Yaptığımız hizmetleri görünce, 'bunlar nasıl yapıldı, yağmur yerine altın mı yağıyor?' diye soruyorlar. Hortumları kestik, milletten aldığımızı millete hizmet olarak sunuyoruz. Hortumları tamamen kestik artık havuzlar doluyor. Faiz lobisi vardı, toplanan paraların yüzde 86’sı oraya gidiyordu. Yılda 60 milyar lira, 12 yılda 720 milyar lira yapar. Bunu kestik. Çok rahatsız oldular. İlaç lobisi vardı. 'Al gülüm ver gülüm.' Bir antibiyotik vardı 63 milyondu 2002 yılında. Geçen eczaneye gittiğimizde sordum aynı antibiyotik şu an 9 lira. Bu para milletin cebinden çıkıyordu. Diğer hortum da müteahhitlerin hortumu. Onu da kestik." 

Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin, yükselişten rahatsız olanların var olduğunu belirten Eroğlu, "Bu muazzam yükselişin gelişmesinin önünü kesmek isteyenler var. 'Türkiye çok oluyor' diyen ülkeler var. Türkiye'nin önünü kesmek için hepsi birleştiler. Ama milletimizin hepsi feraset sahibi. Milletimiz önünü kesmek isteyenlere cevabını verecektir. Bunun mutlaka cevabını verecek. Türkiye'nin bahtı açık, yıldızı parlaktır" dedi.

- "Burnundan kıl aldırmayan varsa söyleyin gereğini yaparız"

Orman ve Su İşleri Bakanlığının bütün yetkililerinin tören için Çorum'a geldiğini ve adeta bakanlığın kapısına kilit vurarak kentte bulunduğunu aktaran Eroğlu, bakan olarak kendisinin, müsteşarından bütün bakanlık personeline kadar milletin hizmetkarı olduklarını kaydetti.

Kapılarının her vatandaşa açık olduğunun altını çizen Veysel Eroğlu, "Biz bakan falan değiliz milletimizin hizmetkarıyız. Bakanlığımızın bütün çalışanları sizin hizmetkarınız. Burnundan kıl aldırmayan varsa söyleyin gereğini yaparız" diye konuştu.

Bakan Eroğlu daha sonra Vali Ahmet Kara, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve bakanlık yetkilileriyle tesislerin temelini attı. 

Törende yüklenici firmaların sahiplerinden işlerini süresinden önce bitirmeleri sözünü alan Eroğlu, sözler yerine getirilmediğinde müteahhitlerin ceza olarak Çorum'a 12 derslikli okul yapacaklarını hatırlattı.

Törenin ardından Orman Genel Müdürlüğünce temin edilen badem, dut ve çeşitli fidanların vatandaşlara dağıtımına geçildi. Fidanların dağıtımı sırasında kısa süreli izdiham yaşandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı