Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aydın'da

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aydın'da

Eroğlu: "Asıl milliyetçi kimdir biliyor musunuz, bayrağı zirvede dalgalandırandır. Kendi silahını, 'Atak' helikopterini, 'Altay' tankını, denizaltıları yapandır. Uzaya, 'Göktürk' uydusunu gönderendir"

AYDIN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin sürekli büyüyerek güçlendiğini, atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Asıl milliyetçi kimdir biliyor musunuz, bayrağı zirvede dalgalandırandır. Kendi silahını, 'Atak' helikopterini, 'Altay' tankını, denizaltıları yapandır. Uzaya, 'Göktürk' uydusunu gönderendir" dedi. 

Eroğlu, Atatürk Spor Salonu'da düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenindeki konuşmasında, hortumları kesip ihalelerdeki yolsuzlukları önleyip, kaynakları millete hizmet olarak aktardıklarını kaydetti. 

Türkiye'de istikrarın devam etmesi durumunda bir daha IMF'ye borçlanılmayacağını, başların dik olacağını ifade eden Eroğlu, 7 Haziran seçimlerinin bunun için çok önemli olduğunu belirtti.

Çiftçi ve esnafın Türkiye'de geçmiş dönemlerde büyük sıkıntılar çektiğini hatırlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Geçmişte enflasyon canavarı vardı, yok ettik. Yüzde 63 faiz vardı, onu da yok ettik. Çiftçilerimiz Ziraat Bankasından kredi alırken yüzde 58 faizle alıyordu. Esnaflarımız Halk Bankasından kredi alırken yüzde 48 faizle kredi alıyordu. Bir de bu bankalar iflas etti, zararları millete yansıdı. İnşallah yeni Türkiye'de çok daha büyük yatırımlara, hizmetlere imza atacağız. Büyük hedeflerimizi yakalayacağız. Bizim 2023 hedefimiz var. 2023 yılında Türkiye, dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına yerleşecek." 

Türkiye'nin AK Parti döneminde savunma sanayisinde de dışa bağımlılıktan kurtulduğuna dikkati çeken Eroğlu, daha büyük hamleler gerçekleştirmek için çalışma yaptıklarını vurguladı.  Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Asıl milliyetçi kimdir biliyor musunuz, bayrağı zirvede dalgalandırandır. Kendi silahını, 'Atak' helikopterini, 'Altay' tankını, denizaltıları yapandır. Uzaya, 'Göktürk' uydusunu gönderendir. Geçmişte kahraman ordumuzun silah ve mühimmat ihtiyacını büyük bölümünü dışarıdan alıyorduk ama şu anda bütün ihtiyaçların yüzde 70'ini Türkiye yerli kaynaklardan, yerli üretimden sağlıyor. İşte fark bu. İnşallah yakın bir gelecekte Türkiye çok daha büyük hamleler gerçekleştirecek."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Köşk Başçayır Barajı ve Sulaması ile Sultanhisar Barajı ve Sulaması'nın da bulunduğu 20 tesisin temelini attı, 23 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Eroğlu, projelerin tamamlanacağı tarih ve saatleri de ilan ederek, müteahhitlerden zamanında gerçekleştirilmesi noktasında söz aldı. 

- Şenliğe katıldı, yörük kıyafeti giydi

Bakan Eroğlu, Yenipazar'da düzenlenen Karaçakal Yörük Şenliği'ne de katılarak yörük kıyafeti giydi. Vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Eroğlu, kendisine ikram edilen keşkek, gözleme ve irmik helvasından yedi.  

Eroğlu, dikimi gerçekleştirilen fıstık çamlarından kura ile almaya hak kazanan vatandaşlara belgelerini teslim etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu'nun seçim bürosu açılışına da katılan Eroğlu, daha sonra İzmir'e hareket etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı