Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalya'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Antalya'da

Bakan Eroğlu:- "Antalya'nın nüfusu artıyor, dolayısıyla Gazipaşa'dan Kaş'a bütün ilçe ve Antalya merkezin su problemini 2060 yılına kadar çözmek için büyük bir seferberlik başlattık, hayırlı olmasını diliyorum"- "Burayı barajlar ve göller diyarı yapacağız

ANTALYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün ilçeler de dahil Antalya'nın su problemini 2060 yılına kadar çözmek için büyük bir seferberlik başlattıklarını bildirdi.

Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Basına kapalı olarak gerçekleşen ziyaretin ardından, açıklama yapan Bakan Eroğlu, Devlet ve Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) ve Uluslararası Büyük Barajlar Komisyonu Türk Milli Komitesi (TRCOLD) iş birliği ile düzenlenecek olan, 10. ICOLD Avrupa Kulübü Sempozyumu'nun açılışına katılmak için Antalya'ya geldiğini belirtti.

Antalya'nın deniz, kum, güneş turizminin yanı sıra kongre turizminde de dünya yıldızı bir şehir olduğunu ifade eden Eroğlu, "Sanırım Antalyalılar cennete gidince yabancılık çekmeyecekler, çünkü cennet gibi bir şehir." dedi.

Antalya'ya her türlü yatırımı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Eroğlu, Antalya ile gönül bağının bulunduğunu, mühendislik stajının ilkini Antalya'da yaptığını, ayrıca Gazipaşalı olduğunu kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk dönem başkan olduğu zaman dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Veysel hoca Antalya'ya gideceksin, orada taşkın problemi var, bir yağmur yağdığı zaman bütün caddeleri sel götürüyor. Menderes beyle birlikte çalışacaksınız ve bu problemi hallettikten sonra geleceksiniz." dediğini aktaran Eroğlu, bunun üzerine DSİ'nin bütün iş makinelerini seferber ederek, Antalya'da önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak Antalya'da 1 milyar 620 milyon lira değerinde 100 yatırım yaptıklarını anlatan Eroğlu, bunlardan 49'unun tamamlandığını kalanların da hızlı bir şekilde devam ettiğini bildirdi.

Eroğlu, AK Parti hükümetleri döneminde 2015 yılı sonuna kadar diğer bakanlıkların yatırımlarıyla Antalya'ya toplam 19 milyar liralık yatırımda bulunulduğunu, bu yıl ile 23-24 milyar liralık yatırım gerçekleştirileceğini kaydetti.

- 427 bin dekar arazi sulamaya açıldı

Kente 15 baraj ve 3 gölet inşa edildiğini, 427 bin dekar arazinin sulamaya açıldığını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, açılan sulamalarla her yıl Antalyalı çiftçilerin cebine 320 milyon lira ilave para girdiğini ifade etti.

Antalya'da okul bahçelerinden yol kenarlarına varıncaya kadar 142 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu, 141 mesire alanı kazandırıldığını, orman köylülerinin gelirinin artması için 11 tane bal ormanı kurulduğunu, ormanlık alanlara ekilen fıstık çamı, ceviz, badem gibi ağaçların köylülere dağıtıldığını, 50 noktaya meteorolojik ölçüm istasyonu yapıldığını aktaran Eroğlu, "Antalya'nın nüfusu artıyor, dolayısıyla Gazipaşa'dan Kaş'a bütün ilçe ve Antalya merkezin su problemini 2060 yılına kadar çözmek için büyük bir seferberlik başlattık, hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Antalya'yı barajlar ve göletler diyarı yapacaklarını açıklayan Eroğlu, "Çünkü hakikaten ihtiyaç var. Burada baraj çok önemli, baraj yapmazsanız yazın su sıkıntısı çekersiniz. Baraj yapmazsanız taşkınlar söz konusu olur." diye konuştu.

- Akdeniz gelişim projesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Akdeniz bölgesi bizim için çok önemli, Akdeniz için bir gelişim projesi hazırla" diye kendisine bir talimat verdiğini kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bu proje Adana'dan başlıyor, Antalya, Burdur, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye'nin de dahil olduğu bütün Akdeniz bölgesini kapsıyor. 2019 yılı sonuna kadar bitecek bütün yatırımları planladık. Bu kapsamda Antalya'ya büyük yatırımlar yapacağız. Antalya'da 2016-2019 yılları arasında 25 baraj ve gölet, 4 içme suyu temin tesisi, 28 sulama tesisi, 19 dere ıslahı projesini tamamlayacağız. 31 Aralık 2019'da saat 16.59'da 683 bin 136 dekar araziyi modern sulama sistemiyle sulamaya açmış olacağız. Böylece çiftçinin cebine yılda 748 milyon lira ilave para girecek ve yaklaşık 3 milyon kişiye ilave içme suyu temin edeceğiz. Bir de 159 adet yerleşim yerini taşkınlardan koruyacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :