Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Bakan Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da ziyaretlerde bulundu

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma törenlerine katılmak üzere geldiği memleketi Afyonkarahisar'da, Şuhut'a bağlı Karaadilli beldesi, Dinar'a bağlı Haydarlı ve Tatarlı beldeleri ile Çiçektepe ve Kınık köylerini ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, Karaadilli beldesinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karışlandı. Eroğlu, kendisini karşılayanlarla tek tek bayramlaştı.

Buradan Çiçektepe köyüne geçen Eroğlu, köy girişinde araç konvoyuyla karşılandı. Köy meydanında halka hitap eden Eroğlu, Çiçektepe'nin daha önce belde olduğunu anımsatarak, köy olan Çiçektepe'nin daha fazla hizmet alması için çalışacağını belirtti.

Haydarlı beldesindeki bir çay bahçesinde vatandaşlarla bayramlaşan Eroğlu, Haydarlı'ya her gelişinde müjdeler getirdiğini ve yatırımlardan fazlasıyla nasibini aldığını ifade etti.

Beraberindeki protokol üyeleriyle Kınık köyüne geçen Eroğlu, bir nişan törenine katılarak damat ve gelin adayının yüzüklerini taktı. 

Daha sonra Tatarlı beldesine geçen Eroğlu'nu mehter takımlı coşkulu bir kalabalık karşıladı. 

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 11 yılda çok büyük dönüşüm yaşandığını anlattı.

Eski Türkiye'de paranın pul seviyesinde olduğunu, enflasyon canavarıyla milletin ekonomik olarak ezildiğini belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

"Artık o dönemler eskide kaldı. Türkiye'de muazzam yatırımlar yapılıyor. Muhteşem yatırımlara imza atıyoruz. Sadece borçları ödemekle kalmadık. IMF'ye olan 23 milyar dolar borcu kim ödedi? Biz ödedik. Zorunlu tasarruf fonu diye milletten toplanan 13,5 katrilyonu kim ödedi? Onu da biz ödedik. Konut edindirme adıyla para toplamışlar, 3,5 katrilyonu vatandaşa başbakanımızın, 'Devletin millete borcu olmaz bunu ödeyin' sözüyle ödendi. Merkez Bankası'nın kasası boştu, şimdi 136 milyar dolar döviz var. Nereden nereye. Bu millete de bu yakışır."

Eroğlu'nun, konuşması sırasında elektrik kesintisi yaşandı. Buna rağmen konuşmasına devam eden Eroğlu, yapılan ve yapılacak yatırımları anlattı.

Daha sonra Eroğlu, Tatarlı Belediye Başkanı Ramazan Gümüş'ün torununun sünnet törenine katıldı.

 

-Eroğlu, kayalıklarda mahsur kalan kızın babasını aradı

Bakan Eroğlu, Dinar ilçesine bağlı Çapalı köyündeki Kocabaşı Dağı kayalık mevkinde mahsur kalan 14 yaşındaki Nurgül Türk'ün babası Bayram Türk'ü telefonla arayarak geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Nurgül Türk'ün, gezmek için gittiği dağda mahsur kaldığı, sivil savunma ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldığı öğrenildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı