Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Rizemizin 2060 yılına kadar su problemini çözecek olan Andon isale hattı ile aynı zamanda depoların ihalesi yapılıyor"

RİZE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rize'nin 2060 yılına kadar su problemini çözecek olan Andon isale hattı ile aynı zamanda depoların ihalesinin yapılacağını söyledi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 200 milyon lira civarındaki 58 tesisin hayırlara vesile olmasını diledi.

Bu tesisler içinde 3 taşkın koruma, 5 de milli parkların çalışması bulunduğunu anlatan Eroğlu, "Burada bir toplantı gerçekleştirerek taşkınları tamamen önlemek maksadıyla komple havza bazında çalışma yaptık. Ayrıca Rizemizin 2060 yılına kadar su problemini çözecek olan Andon isale hattı ile aynı zamanda depoların ihalesi yapılıyor." dedi.

Eroğlu, Rize'nin batısında bulunan Varda su kaynağının ihalesinin de yapıldığını vurgulayarak, "İnşaat başladı, inşallah 18 ayda o bölgenin bütün köylerinin suyunu temin edeceğiz. Bütün taşkın korumaları yapacağız inşallah. Tabiat parkları ve milli parklarla inşallah Rizemizi doğa turizmine açıyoruz, Allah hayırlı eylesin. 58 tesisin hayırlı olmasını gönülden diliyorum." açıklamasında bulundu.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve diğer ilgililer katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :