Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Batı, bu topraklardan bizi atmak için tam 300 yıldır sürekli oyun üstüne oyun kuruyor. 'Acaba Türkleri nasıl yenebiliriz?' Fakat Allah'ın izniyle bizi asla yenemeyecekler. Bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Batı, bu topraklardan bizi atmak için tam 300 yıldır sürekli oyun üstüne oyun kuruyor. 'Acaba Türkleri nasıl yenebiliriz?' Fakat Allah'ın izniyle bizi asla yenemeyecekler. Bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır" dedi.

Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törende konuşan Eroğlu, terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Ankara'da cumartesi günü menfur bir saldırının meydana geldiğini belirten Eroğlu, "Allah, hayatını kaybedenlere rahmet eylesin, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecektir" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye üzerinde birçok oyun oynandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Batı, bu topraklardan bizi atmak için tam 300 yıldır sürekli oyun üstüne oyun kuruyor. 'Acaba Türkleri nasıl yenebiliriz?' Fakat Allah'ın izniyle bizi asla yenemeyecekler. Bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Minarelerden ezanlar ilelebet bu topraklarda okunacak. 78 milyon bu konuda ant içmiştir. Yemin etmiştir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu mesele sadece Türkiye'nin meselesi değil, mesele millet meselesi. Hatta İslam aleminin son kalesi Türkiye, dolayısıyla eğer Türkiye'de bayrak düşerse Saraybosna da düşer. Türkiye'de bayrak düşürse, Afrika'daki insan da Orta Asya'daki kardeşlerimiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki soydaşlarımızın bayrağı da düşer. Bütün bu bölgenin ümidi Türkiye."

Türkiye'nin büyümesi ve büyük hedefleri gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Yani ekonomik olarak, ordu olarak, emniyet teşkilatı olarak, bütün kurumlar olarak, millet olarak güçlü olmaktan geçiyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Eroğlu, daha sonra Başmakçı, Dazkırı ve Evciler ilçelerinde vatandaşlarla buluştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı