Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"İşi bilmeyenler olursa, siyasi istikrar olmazsa, eski Türkiye'deki gibi koalisyonlar olursa, yatırımlar yapılamaz. Herkes bir ucundan çekmeye başlayınca işler yarım kalır. Bu yüzden 1 Kasım'da sizlere çok önemli bir vazife düşüyor"- "Milletten topladığım

GÜMÜŞHANE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İşi bilmeyenler olursa, siyasi istikrar olmazsa, eski Türkiye'deki gibi koalisyonlar olursa, yatırımlar yapılamaz. Herkes bir ucundan çekmeye başlayınca işler yarım kalır. Bu yüzden 1 Kasım'da sizlere çok önemli bir vazife düşüyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Kelkit ilçesinde 37 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin açılışı, 9 tesisin de temelinin atıldığı törende yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde Gümüşhane'ye 2014 yılı sonuna kadar 6 milyar lira yatırım yapıldığını, bu yıl yatırım miktarının 7 milyar lirayı aşacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kelkit sevdalısı olduğunu ifade eden Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız, Sadak Barajı için 'çok hızlı bitireceksin' talimatı vermişti. Hakikaten dünya rekoru kırdık ve iki yılda bitirdik barajı. Hatta o kadar hızlı bitirdik ki sulama projesini daha yeni, bu sene bitirebildik. Kelkit'e büyük bir müjde veriyorum, Sadak Barajı sulamasını kasım ayında ihale ediyoruz. Hatta bir problem çıkmasın diye, 'en kaliteli boruları DSİ alsın' talimatı verdim. Sadece döşemesini müteahhit yapacak. Allah nasip ederse Sadak Barajı ile buraları tamamen sulayacağız. Ayrıca 11 gölet yapıyoruz. Bunlardan bir kısmının inşaatı başladı" diye konuştu.

Eroğlu, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile başlayan muazzam bir dönüşüm yaşandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Şimdi bayrağı Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu aldı. Onunla beraber yola devam ediyoruz. Siz Türkiye'deki dönüşümü en iyi bilensiniz. 13 yılda Türkiye'de çok muazzam bir dönüşüm yaşandı. Eskiden IMF'ye borcumuz vardı. Türkiye Cumhuriyeti'nde ilk defa IMF'ye borcunu ödeyen hükümet, bizim hükümetimizdir. Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde tamamen 23,5 milyar dolar borç ödenmiş. Hatta IMF'ye 5 milyar dolar borç vermek için protokol yapılmış. Nereden nereye..."

Daha büyük ve güçlü Türkiye'ye doğru yelken açıldığını anlatan Eroğlu, "Bu tamamen siyasi istikrarla mümkün oldu. Bunu da millet sağladı. En büyük desteği de Gümüşhane, Kelkit verdi. Sizlere gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Eroğlu, Türkiye'nin daha da büyüyeceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Türkiye dünyadaki 16 büyük ülkenin ekonomisi arasında yer aldı. G-20'ye bu sene dönem başkanlığı yapıyoruz. Dünya liderleri Türkiye'ye gelecek. 20 büyük dev ülke arasında Türkiye var, ev sahipliğini yapıyor. Bunlar geçmişte söylenseydi, 'mümkün değil, bunlar hayal' denirdi. 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol yapılacak denseydi, 'ya böyle şey olur mu' denirdi. Dağlar delinecek Gümüşhane sahile, Trabzon'a ulaşacak, Kelkit'e bölünmüş yollarla gelinecek denseydi, kimse inanmazdı. Netice de bütün bunlar oldu. Ferhat'ın Şirin'e kavuşması gibi tünelden tünellerle Allah'a şükür yollar inşa ediyoruz."

- "6 milyon hektar araziyi sulamaya açtık"

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin su sorunu bulunduğunu anımsatan Eroğlu, "Kars'tan Edirne'ye, Şırnak'tan İzmir'e, Sinop'tan Mersin'e kadar bütün Türkiye'nin su meselesini kökünden çözdük. Su medeniyettir, susuz medeniyet olmaz. Sulama konusunda da büyük adımlar attık. 6 milyon hektar yani 60 milyon dönüm araziyi sulamaya açtık. İnşallah Kelkit'te de size söz veriyorum sulanmadık mümbit toprak bırakmayacağız. AK Parti iktidarları dönemlerinde sadece barajlar, göletler, sulama tesisleri yapmakla kalmadık. Geçmişte 30 metre yükseklikteki bir gölet 22 yılda biterdi. Biz Allah'a şükürler olsun aynı göleti 18 ayda bitiriyoruz sulaması dahil. Eski Türkiye'de bir gölet 45 milyon liraya bitiriliyordu, aynı göleti 4,5 milyon liraya sulaması dahil bitiriyoruz. İşte fark bu" diye konuştu.

Eğitim, sağlık ve ulaştırma yatırımlarına ilişkin bilgi veren Bakan Eroğlu,  "Bütün bu yapılanlar şevkle, heyecanla ve tecrübeyle oldu. İşi bilmeyenler olursa, siyasi istikrar olmazsa, eski Türkiye'deki gibi koalisyonlar olursa yatırımlar yapılamaz. Herkes bir ucundan çekmeye başlayınca işler yarım kalır. Bu yüzden 1 Kasım'da sizlere çok önemli bir vazife düşüyor. 1 Kasım'da siyasi istikrara 'evet' diyecek mi Kelkit? İnşallah diyecek" dedi.

- Projelerin maliyeti 37 milyon lira 

Açılışı yapılan ve temeli atılan projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Eroğlu, şu bilgileri verdi:

"Bunların toplam maliyeti 37 milyon lira. Kelkit için hayırlı olsun. Kelkit'te çok sayıda gölet yapacağız. Bunlardan Bulak, Özlüce, Sütveren, Günbatır, Söğütlü, Güdür ile Örenbel Göleti ve Sulaması inşa halinde. Sadak Sulaması çok önemli. Çok büyük bir proje, onunla 74 bin dekar alan arazi sulanacak. Öğütlü, Çambaşı, Sökmen, Ağılköy, Deredolu ile Gültepe Göleti ve sulamasını da yapacağız söz veriyorum. Böylece Türkiye'de en çok gölet ve sulama yapılan ilçe Kelkit olacak." 

Eroğlu, "Merak etmeyin devletin parası çok" diyerek,  şunları anlattı:

"Devletin parası o kadar çok ki müteahhitlere diyoruz ki 'yürü yürüye bildiğin kadar, üç vardiya yürü.' Neden, ne değişti? Biz, Haliç'te Bizans'ın hazinelerini bulmuş değiliz. Bir gömü de bulmadık. Fakat yaptığımız şey hortumları kestik. Milletten topladığımızı, millete hizmet olarak aktarıyoruz, farkımız bu. Bu bakımdan devletin parası bol, isteyin ne isterseniz. Sizlere, 125 bin dekar arazinin modern sulamayla sulanacağı müjdesini veriyorum. 125 bin dekar arazi modern sulama sistemiyle, tamamen yağmurlama ve damlamayla sulanacak. Dolayısıyla Kelkit organik tarımın merkezi olacak. Kelkit'te doğal alabalık ve doğal keklik üretim merkezi de kuracağız."

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Vali Yücel Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve diğer ilgililerle 13 tesisin açılışını gerçekleştirerek, 9 tesisin de temelini attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı