Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Türkiye'de herkesin bir dikili ağacı olacak, hatta dünyadaki bütün insanlar için 7 milyar fidan,2019 yılına kadar toprakla buluşacak"

İZMİR (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de herkesin bir dikili ağacının olacağını, hatta dünyadaki bütün insanlar için 7 milyar fidanı, 2019 yılına kadar toprakla buluşturacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, eşi Hatice Eroğlu ile Seferihisar ilçesine bağlı Beyler Mahallesi'nde düzenlenen Hıdırellez etkinliğine katıldı. 

Mahallenin piknik alanında vatandaşlara seslenen Eroğlu, Beyler Mahallesi'nin eski bir orman mahallesi, köyü olduğunu, bölgeyi daha önce baraj ve gölet açılış törenleri için ziyaret ettiğini kaydetti. 

Hıdrellez'in, baharın gelişini müjdelediğini ve bereket anlamı taşıdığını ifade eden Eroğlu, böyle güzel bir günü, yine dünyanın en güzel ilçelerinden birinde kutlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. 

Beyler Köyü'nü ziyaret eden ilk bakan olabileceğini aktaran Veysel Eroğlu, "Bundan sonra İzmir'in hizmetkarı olarak her zaman hizmetinizde, yanınızda olacağız. İzmir'e gelirken heybemiz dolu geldik" dedi. 

İzmir'in ilçelerindeki orman köylerini, mahalleleri kalkındırmayı amaçladıklarını söyleyen Eroğlu, eskiden ormanlara girilmediğini, artık devlet ormancılığından millet ormancılığı dönemine geçildiğini belirtti. 

- "Delice ağaçları dağıtılıyor"

Ormanları artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullandıklarını, ormandaki vatandaşları hısım olarak gördüklerini vurgulayan Eroğlu, ormanların içindeki "delice" adı verilen ağaçları aşıladıklarını ve 1,5 milyon delicenin dağıtımına başladıklarını anlattı. 

Seferihisar'da organik bal üretimi için seferberlik çağrısında bulunan Veysel Eroğlu, "bal ormanı" oluşturulması için kredi ve hibe sağlayabileceklerine değindi.

Köylülere arıcılık ve zeytincilik sertifikaları dağıtan Eroğlu, Türkiye'de herkesin bir dikili ağacının olacağını, hatta dünyadaki tüm insanlar için 7 milyar fidanı, 2019 yılına kadar toprakla buluşturacaklarını anlattı.

Piknik alanına gelen Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu da bir süre ayakkabısız toprağa bastı.

Alandaki bir küçük grup ise "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde kısa süre slogan attı.

Bakan Eroğlu, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı ve Afyonkarahisarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne ziyaretlerde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı