Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Eskiden Merkez Bankasının kasası tam takırdı. Şimdi kasada, 135 milyar dolar döviz var. Türkiye, 70 sente muhtaç olduğu günlerden bugünlere geldi

AKSARAY (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu, güçlü olmaktan geçiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmekten geçiyor. Hep birlikte Türkiyeyiz, bunu unutmayalım. 77 milyon tek bir parçayız" dedi.

Aksaray'daki 22 milyon liralık 6 tesisin açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, tesislerin Aksaray'a bereket, hayır, huzur ve saadet getirmesini diledi.

Türkiye'nin son 12 yılda muazzam bir dönüşüme sahne olduğunu belirten Eroğlu, "Daha önce paramızın yanında 6 sıfır vardı. 6 sıfır atıldı. IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı, tamamen ödendi. Hatta IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir Türkiye var. Eskiden Merkez Bankasının kasası tam takırdı. Şimdi kasada, 135 milyar dolar döviz var. Türkiye, 70 sente muhtaç olduğu günlerden bugünlere geldi. Allah'ın izniyle çok daha güzel hizmetler olacak. Eski Türkiye geride kaldı" diye konuştu.

Eroğlu, Orman ve Su işleri Bakanlığının son 11 yılda 70 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şevk ve heyecanla çalışınca oluyor. Büyük düşününce, büyük hedeflere yelken açınca her şey gerçekleşiyor. Bizden önce 3,5 yıl hükümette kalan koalisyon hükümetinde, yılda 3 tesis açılıyordu. 3,5 yılda 9 tesis açılmış. Farka bakın. Şimdi yılda 300 tesis."

- İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

İsrail'in Gazze saldırılarına değinen Eroğlu,  şu ana kadar 606 kişinin şehit olduğunu ifade ederek, "Bunun 160'ı çocuk. Eğer biz kuvvetli olmazsak, bu coğrafyayı da bu şekilde karıştırmak isterler. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yegane yolu güçlü olmaktan geçiyor. Hepimiz, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmekten geçiyor. Hepbirlikte Türkiye'yiz, bunu unutmayalım. 77 milyon tek bir parçayız" değerlendirmesini yaptı.

Eroğlu daima "tek devlet, millet, vatan ve bayrak" dediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnşallah, hep birlikte vatanımıza, bayrağımıza, devletimize ve milletimize sahip çıkacağız. Yolu budur, başka bir yolu da yoktur. Çünkü düşmanların çok haince planları var. 250 yıldan bu yana şark meselesi adıyla, bizleri buradan imha etmek, yok etmek için planlar uyguluyorlar. Cenabı Allah, bu ramazan ayı, Kadir Gecesi ve ramazan bayramı gibi nice bayramlar hürmetine Türkiye üzerinde oynanan oyunları oynayanların üzerine çökertsin. Onların üzerine yıksın. Bu duygularla, mübarek Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum." 

Konuşmanın ardından Eroğlu, 22 milyon liralık 6 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ve diğer yetkililer katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı