Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Antalya turizm açısından çok önemli. Allah'a şükür hükümetimizin yaptığı destekler, valiliğimizin ve büyükşehir belediyemizin takipleriyle yine 10 milyon turisti yakaladık"- "Doğa turizminin de gelişmesiyle 2023 yılına kadar Antalya'ya her yıl 15 milyon

ANTALYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Antalya turizm açısından çok önemli. Allah'a şükür hükümetimizin yaptığı destekler, valiliğimizin ve büyükşehir belediyemizin takipleriyle yine 10 milyon turisti yakaladık." dedi.

Bakan Eroğlu, Antalya Valiliğini ziyaretinin ardından düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Antalya'ya çok büyük önem verdiğini belirterek, bu nedenle çok büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

Antalya'ya geçen yılın sonuna kadar son 15 yılda 26 milyar liralık muazzam bir yatırım yapıldığını dile getiren Eroğlu, 2017'deki rakamın yılbaşında belli olacağını, onun da eklenmesi ile rakamın 30 milyar lirayı geçeceğini ifade etti.

Bu yatırımlarda bakanlığının payının 3 milyar 510 milyon lira olduğunu vurgulayan Eroğlu, bunların içinde 18 baraj, 3 gölet, 437 bin 200 dekar arazinin sulamaya açılması, 88 dere ıslahı, 148 milyon fidan dikimi, 5 şehir ormanı, 11 bal ormanı, 128 mesire yeri, 58 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, meteoroloji radarı ve 2 yıldırım tespit takip sistemi olduğunu belirtti.

Eroğlu, 437 bin 200 dekar araziyi sulamaya açarak Antalyalı çiftçilere 448 milyon lira zirai gelir artışı sağladıklarını da dile getirerek, şöyle konuştu:

"Antalya turizm açısından çok önemli. Allah'a şükür hükümetimizin yaptığı destekler, valiliğimizin ve büyükşehir belediyemizin takipleriyle yine 10 milyon turisti yakaladık. Her turist gelirken, Antalya'daki hava durumu nedir diye bakmak istiyor. Antalya'da 58 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduk. Bu sayede, Antalya'daki hava akımını, dünyanın herhangi bir yerinden anlık olarak görmeniz mümkün."

- "Antalya bambaşka olacak"

Antalya'ya en son 5 Mart 2017'de geldiğini, 110 müjde verdiğini anımsatan Bakan Eroğlu, bunların toplam maliyetinin 1 milyar 690 milyon lira olduğunu belirti. Eroğlu, bunlardan 84'ünün tamamlandığını, 26 müjdenin ise inşaat halinde olduğunu ve çok kısa bir sürede bitireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Antalya için muhteşem projeleri olduğunu ve bunların hayata geçmeye başladığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Boğaçay Projesi için DSİ proje çalışmalarına başladı. Ayrıca Tünektepe Antalya için bir simge olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ufak tefek sorunları vardı, onları çözdük. Hatta buraya gelirken teleferiğin çalıştığını görmenin mutluluğunu yaşadım. İnşallah oradaki yatırımlar da kısa zamanda tamamlanacak. Büyükşehir Belediyesinin muhteşem projesi Boğaçay hayata geçtiği zaman Antalya bambaşka olacak. Biz de her türlü desteği vereceğiz. "

- 15 milyon turist hedefi

Eroğlu, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve milletvekilleriyle birlikte Antalya için büyük düşündüklerinin altını çizdi.

Antalya'nın dünyanın incisi bir şehir olduğunu, her türlü güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Antalya'nın her tarafında güzellikler var. Özellikle doğa turizminde turist daha fazla para bırakıyor. Deniz turizminde turist 700 dolar bırakırken, doğa turisti 7 bin dolar bırakıyor. Golf turizminde de muazzam bir gelişme var. Doğa turizminin de gelişmesiyle 2023 yılına kadar Antalya'ya her yıl 15 milyon turist gelmesini hedefliyoruz. Doğa turizminin gelişmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığına her türlü desteği vereceğiz."

Eroğlu, kasım ayı sonunda yürürlüğe giren torba yasada yer alan tahsisli turizm arazilerinin tahsis süresinin uzatılması ya da satın alınmasıyla turizm açısından Antalya'da muhteşem bir potansiyelin olacağını belirtti.

Söz konusu yasa maddesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir çalışma yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Yatırımcıların önünü açalım' dedik. Otellerini yenilesinler, daha modern hale getirsinler. Çünkü oteller, zaman geçince eskiyor. Kiralama süresinin bitimine az bir süre kalınca yenileme söz konusu olmuyor. Antalya için daha güçlü bir turizm kapasitesi, daha modern tesisler geliyor." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :