Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Bir otomobilde 2 tane direksiyon olursa birisi frene basar diğeri gaza basarsa o otomobil takla atar. Aynen öyle. Artık o sistemi kaldırıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacaktır. Büyük Türkiye için güçlü bir 'evet' bekli

İSTANBUL (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına ilişkin, "Bir otomobilde 2 tane direksiyon olursa birisi frene basar diğeri gaza basarsa o otomobil takla atar. Aynen öyle. Artık o sistemi kaldırıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacaktır. Büyük Türkiye için güçlü bir 'evet' bekliyoruz." dedi.

Eroğlu, İstanbul’da "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında Büyükçekmece Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, "Şehitlerimiz İçin 100 bin Fidan Dikiyoruz" projesi çerçevesinde de Büyükçekmece İmaret Camisi önünde fidan dikimi ve dağıtımı merasimlerine katıldı. Eroğlu, yeşile önem verdiklerini belirterek, şu ana kadar İstanbul'da 20 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anlattı.

İstanbul'da 100 bin erguvan, 100 bin çınar, 100 bin ıhlamur ve tüm şehitler için de bu sene 100 bin fidan dikileceğini vurgulayan Eroğlu, Büyükçekmece'de de fidan seferberliği yapılacağını dile getirerek, bugün 10 bin fidan getirdiklerini ve dağıtacaklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu, İstanbul'da geçmişte ulaşım sorunları yaşandığını ve donanımlı havaalanı bile olmadığını kaydederek, şimdi İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanını kurduklarına ve dünyanın merkezinin İstanbul olacağını ifade etti. Eroğlu, " 'Almanya rahatsız oldum' diyorsa, sebebi var. Frankfurt'un pabucu dama atılacak ve yerine İstanbul oturacak." dedi.

- "Büyük Türkiye için güçlü bir 'evet' bekliyoruz"

Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini, ülkede geçmişte koalisyonlar kurulduğunu ve tartışmalar yaşandığını kaydeden Veysel Eroğlu, çok seçim olan yerde istikrar olmadığını, geçmişte hükümet kurarken zaman kayıpları yaşandığını da aktardı.

Ülkede 10 ve 15 aylık hükümetlerle projeler yapılamayacağını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Mevcut parlamenter sistem kriz doğuruyor. Çünkü geçmişte Cumhurbaşkanı ve Başbakan kavga ettiğinde, kavganın faturasını halk çekiyordu. Merhum Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer arasında tartışma yaşanmıştı. Yine Eski Başbakan Tansu Çiller ve merhum Demirel arasında sorunlar oldu. Turgut Özal ile Mesut Yılmaz kavga etti mi? Böyle bir durumda istikrar olur mu? Büyük yatırımlar yapılabilir mi? Bu sistem kavga üreten bir sistem. Size soruyorum, 'Hükümet krizleri çok partili sistem 1950'lilerden sonraya mı mahsus.' İsmet İnönü ve Başbakan Recep Peker büyük bir kavga etmişlerdi. Neticede ilk defa Türk parası yüzde 10 değer kaybetti. Bir otomobilde 2 tane direksiyon olursa birisi frene basar diğeri gaza basarsa o otomobil takla atar. Aynen öyle. Artık o sistemi kaldırıyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacaktır. Büyük Türkiye için güçlü bir 'evet' bekliyoruz."

Konuşmanın ardından Bakan Eroğlu, vatandaşlara fidan dağıttı.

- Emre Aşık'ın eşinin bulduğu baykuş

Tören sonrası Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi çarşı içinde esnaf ziyareti yapan Eroğlu, esnafla sohbet edip sorunlarını dinledi. Babasının da esnaf olduğunu ve onlarla iyi bir diyalog içinde olduğunu ifade eden Eroğlu, ziyaret sonrası basının sorularını yanıtladı. Bakan Eroğlu, gazetecilerin eski milli futbolcu Emre Aşık'ın eşi Yağmur Aşık'ın, evinin bahçesinde bulduğu kulaklı baykuşa bakanlığın el koyması olayıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Bu baykuş, nadir korunması gereken bir hayvan. Bir veteriner kardeşimiz birimlere bildirdi. En yakın ekibimiz bu baykuşu teslim aldı. Özellikle veteriner fakültesinde şu anda tedavisi yapılıyor. İyi durumda şu anda. Tedavisi yapıldıktan sonra tabiata salacağız. Bu baykuş korunan tür. Bazı türlerin nesilleri tükeniyor. Biz bunları koruma altına alıyoruz. Özellikle tabiatta kuşlar çok önemli. Kuşlar ekolojik dengenin en önemli unsurlarından biridir. Bütün kuşları ve yaban hayatını koruyoruz. Bakanlığın en önemli vazifelerinden birisi tabiatı korumaktır. Bu maksatla Genel Müdürlüğümüz var. Ormanları, tabi alanları ve kuşları koruyoruz. Kelaynak gibi nesli tükenmekte olan birtakım kuşları alıp çoğaltıyoruz, tekrar tabiata salıyoruz. Şu anda her yıl 100 bin tane kanatlı hayvan üretip tabiata salıyoruz."

Bakan Eroğlu, dışarıda kendisini bekleyen AK Parti Hayvan Hakları Komisyonu üyelerinin de sorunlarını dinledi. Eroğlu, üyelerin ellerindeki pankart ve dövizleri inceleyerek, dövizde yazan "Bizde canız" yazısına takılarak, "de" bağlacının ayrı yazılması gerektiğini söyledi. Eroğlu, eline kalem alarak, dövizin üzerindeki "de" bağlacını ayırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :