Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Anlayışımızda 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey milet için bunu özellikle vurgulamak istiyorum"- "Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, Dünya Ormancılık Günü'nde, orman teşkilatına hedef gösterdi, '5 bin köy 5 bin gelir getirici orman' kuruyoruz.

KONYA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Anlayışımızda 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey milet için bunu özellikle vurgulamak istiyorum." dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Konya'ya gelen Bakan Eroğlu, Doğanhisar Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni"nde, ormanlık alanlarda gelir getirecek ağaçlara ağırlık verdiklerini söyledi.

Gelir getirici fidanların vatandaşlara 49 yıllığına verileceğini anımsatan Eroğlu, "Anlayışımızda 'İnsani yaşat ki devlet yaşasın' var. Her şey milet için bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün hem fidan dağıtımı yapılacak hem de orman köylüsüne kredi vereceğiz hatta faizlerini de kaldırdık. Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, Dünya Ormancılık Günü'nde, orman teşkilatına hedef gösterdi, '5 bin köy 5 bin gelir getirici orman' kuruyoruz. Artık ormanlar milletin." diye konuştu.

Eroğlu tarihin en önemli halk oylamasının 16 Nisan'da gerçekleştirileceğine dikkati çekerek, güçlü Türkiye için 'evet' denilmesi gerektiğini, bu tercihte bulunmak için çok sayıda geçerli nedenin bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar 65 hükümetin değiştiğini anımsatan Eroğlu, bir hükümetinin 16 ay ömrünün olduğunu, bu sürede de büyük projelerin yapılamacağını bildirdi.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine büyük hedefler gösterdiğini hatırlatarak, "Çok büyük mesafe kat ettik ama arzu ettiğimiz noktada değiliz. Bize 16'ncı sıralar yakışmaz. En azından 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek yakışır." dedi.

Konuşmaların ardından Eroğlu, tesislerin temelini attı, ardından orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikalarını dağıttı.

Eroğlu, daha sonra Kadınhanı, Ilgın ve Meram ilçelerinde, Temel Atma, Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Töreni'ne katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :