Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

"Şimdi Avrupa baktı ki bizim millet gerçekten feraset sahibi, kahraman bir millet. Onlar da endişe ediyor. Almanya’da gazeteler Türkçe manşet atıyor 'hayır' deyiniz diye. Hollanda’nın yaptığını biliyorsunuz. Onlara inat kararımız 'evet'"

AYDIN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Şimdi Avrupa baktı ki bizim millet gerçekten feraset sahibi, kahraman bir millet. Onlar da endişe ediyor. Almanya’da gazeteler Türkçe manşet atıyor 'hayır' deyiniz diye. Hollanda’nın yaptığını biliyorsunuz. Onlara inat kararımız 'evet'." dedi.

Bakan Eroğlu, 196 milyon lira değerindeki 16 tesisin temel atma töreni için Aydın'a geldi.

Koçarlı, Çine ve Nazilli ilçelerindeki DSİ Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Mahallelerinde Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi'nde konuşan Eroğlu, Türkiye'deki mevcut sistemin kavga ve ekonomik kriz ürettiğini ve gelişmeyi engellediğini dile getirdi.

Koalisyon dönemlerinde Türkiye'nin ekonomik olarak hep düşüşe geçtiğini belirten Eroğlu, "Kriz dönemlerinde faiz lobisi hortluyordu ama artık faiz lobisinin faaliyetleri Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çine baltasıyla kesildi." ifadelerini kullandı.

Halkın desteğini alan AK Parti iktidarı döneminde istikrar sağlandığını kaydeden Eroğlu, "Eğer Türkiye'de istikrar olmasaydı hala 70 cente muhtaç olacaktı. 70 cente muhtaç olan koalisyon hükümetlerini görmedik mi?" diye konuştu.

ABD'de 247 yılda 43 devlet başkanı geldiğini ifade eden Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nde ise 1923'ten günümüze 65 hükümet kurulduğunu belirtti.

Türkiye'de ortalama hükümet ömrünün 16 ay olduğunu söyleyen Eroğlu, "AK Parti dönemini çıkartırsanız bu 10 aya iniyor. 10 ayda büyük projeler yapılmaz. Çünkü bakanının koltuğu sağlam değil. Ne zaman gideceği belli değil diye emir bile veremez. Bürokratlar da bu bakan gidici diye bütün taleplerinizi sümen altına atar ama o dönemler sizin istikrara oy vermeniz sayesinde kapandı." şeklinde konuştu.

Devletler tarihinde 14 yıllık dönemlerin önemli olmadığını belirten Eroğlu, yüzyıllık dönemlerin hesabının yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ile başbakan arasında kavga olmaması gerektiğini belirten Eroğlu, "İsmet İnönü ile Recep Peker kavga etti paramız değer kaybetti. Demirel ile Fahri Korutürk 'Senin dediğin genelkurmay başkanı olacak, benim dediğim olacak' diye kavga etti. İkisinin de dediği olmadı. Aradan Kenan Evren çıktı. O da ihtilal yaptı. Son olarak merhum Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer kavga etti, bir anayasa kitapçığı atıldı. Sonuç olarak 22 banka battı 50 milyar doları vatandaş ödedi. Artık halk ekonomik kriz olmasını istemiyor. İstikrar için, Türkiye’nin geleceği için, 2023 hedeflerin gerçekleşmesi için kararımız 'evet' olacak." ifadelerini kullandı.

16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında kimlerin 'hayır' oyu vereceğini vatandaşın gördüğünü söyleyen Eroğlu, "Şimdi Avrupa baktı ki bizim millet gerçekten feraset sahibi, kahraman bir millet. Onlar da endişe ediyor. Almanya’da gazeteler Türkçe manşet atıyor 'Hayır deyiniz' diye. Hollanda’nın yaptığını zaten biliyorsunuz. Onlara inat kararımız evet olacak" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, milli duruşundan dolayı teşekkür eden Eroğlu, Bahçeli'nin 'Mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır' sözünü hatırlatarak, anayasa değişikliğinin milletin bekası için önemli olduğunu belirtti.

Ege Gelişim Projesi (EGE GEP) kapsamında Ege Bölgesi'ne 27 milyar 895 milyon liralık yatırım yapılacağını anlatan Eroğlu, Aydın'a kısa sürede 8 baraj ve 4 gölet yaptıklarını söyledi.

Aydın'da yapılan bal ormanlarıyla arıcıları da düşündüklerini kaydeden Eroğlu, Koçarlı Zeytinköy Barajı için talimat verildiğini ve çok kısa zamanda onun da temellerinin atılacağını belirtti.

Eroğla, Çine ilçesinin de yatırımlar sonrası 3 baraj ve 4 gölete sahip olacağını, bu baraj ve göletler sayesinde ilçenin su görmeyen toprağının kalmayacağını kaydetti.

Aydın'a her geldiğinde müjdeler verdiğini belirten Eroğlu, "Bugün de içerisinde barajlar, göletler ve milli parkların da olduğu 26 projenin müjdesini veriyorum." diye konuştu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da Belediye Meydanı'nda yaptığı konuşmada, Bakan Eroğlu'na Nazilli'ye yaptıkları yatırımlardan dolayı teşekkür etti.

Bakan Eroğlu'nun kendileri için efsane bakan olduğunu belirten Alıcık, konuşmaları sonrasında Eroğlu'na 09 numaralı Nazilli Belediyespor forması hediye etti.

Bakan Eroğlu'na Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz ve Mehmet Erdem de eşlik etti.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :