Orhaneli Maden OSB Bilgilendirme Toplantısı

Orhaneli Maden OSB Bilgilendirme Toplantısı

Orhaneli Belediye Başkanı Tatlıoğlu:- "Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolara yakın mermer rezervi var"

BURSA (AA) - Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolara yakın mermer rezervinin olduğu iddia edildi.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, İbrahim Hüsniye Çağlayan Ortaokulu konferans salonunda Orhaneli Maden Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ilçenin zengin mermer rezervlerine sahip olduğunu belirtti.

"Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolara yakın mermer rezervi var" diyen Tatlıoğlu, bu rakamın asla abartı olmadığını dile getirdi.

İlçeye kurulması planlanan Maden OSB'nin bölgedeki hareketliliği artıracağını belirten Tatlıoğlu, şöyle konuştu:

"Madenlerimizi işleyerek gönderirsek, Türkiye ekonomisine büyük destek sağlanacaktır. Bizim hedefimiz; ülkemize ve ilçemize hizmet sağlamak. Bu ülkeyi büyütmek istiyoruz. Hep beraber ilçemiz için çalışıyoruz. Bir yola ilçemizin kaderini değiştirmek için çıktık. Herkese ve her kesime ihtiyacımız var.''

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da madenlerde üretim planını iyi yapan, sektörü doğru ve verimli üretime yönlendiren, hepsinden önemlisi çevreye ve doğaya saygılı bir model geliştiren tüm projeleri bundan sonraki süreçte destekleyeceklerini söyledi.

Bursa'nın ilçeleriyle büyüyüp kalkınmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Duran, şunları kaydetti:

"Orhaneli Maden OSB, bölgede istihdamı artıracak ve tersine göç hareketinin başlamasına öncülük edecek. Orhaneli ve çevresi, Türkiye'nin en zengin maden yataklarına sahip bölgelerin başında geliyor. Ancak hem dağ bölgesi hem ülkemiz bu zengin rezervlerden faydalanamıyor. Yapılan araştırmalarda bölgede milyarlarca dolar maden rezervi olduğu tespit edildi. Madencilik alanındaki çalışmaların 'İhtisas OSB' kimliğiyle gerçekleştirilmesi, bu alandaki üretimin disipline edilmesini ve bölgenin kanayan yarası olan işsizlik sorununa da merhem olacaktır."

Maden Mermer Üretici ve Sanayici İş Adamları Derneği (MADSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Durmaz da Orhaneli Maden OSB'ye 65'e yakın firmanın yatırım yapmak için beklediğini, bölgede madencilikle ilgili meslek lisesi veya meslek yüksek okulu açılmasını hedeflediklerini belirtti.


Orhaneli Maden OSB Bilgilendirme Toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :