Orhan Veli "hava bedava" demişti! Artık o da parayla...

Orhan Veli "hava bedava" demişti! Artık o da parayla...

Orhan Veli, "Bedava" adlı şiirinde "Bedava yaşıyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yağmur çamur bedava..." demişti... Maalesef hava artık bedava değil. İsviçreli bir firma Alp Dağları'nın havasını ambalaja sokup 73 liradan satışa ç

İsviçreli bir şirket Alp Dağları'nın temiz havasını 7 litrelik bir teneke kutuda depoladı. 73 liradan satışa sunulan hava hava kirliliğinin yoğun olduğu ortamın havasını temizlemek için kullanılıyor.

Russia Today’in haberine göre; Şirketin CEO’su Dany Wurr, “Bu ürün hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde kullanacak. Kısa bir süre için bile olsa temiz hava solumak iyi olacak çünkü bazı bölgelerde hava kirliliği insan sağlığını tehdit ediyor” diye konuştu.

hava

KUTUSU 73 TL

21 dolara (73 TL) satılan temiz havanın müşteri kitlesinin daha çok Uzakdoğu’da hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerdeki insanlar. Wurr, “Çin hali hazırda Kanada ve Avustralya’dan temiz hava satın alıyor. Fakat İsviçre’nin havası en iyisi” açıklamasında bulundu.

orhan_veli

BEDAVA ARTIK YALAN OLDU

Orhan Veli’nin ‘Bedava’ şiiri yazıldığından yıllar sonra geçerliliğini yitirdi. İşte Usta şairin temiz havanın bedava olduğu günlerde yazdığı şiiri:

BEDAVA
Bedava yaşıyoruz, bedava;
Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;
Yağmur çamur bedava;
Otomobillerin dışı,
Sinemaların kapısı,
Camekanlar bedava;
Peynir ekmek değil ama
Acı su bedava;
Kelle fiyatına hürriyet,
Esirlik bedava;
Bedava yaşıyoruz, bedava.

İLK 10’DA 8 ŞEHİR TÜRKİYE’DEN

Türkiye Avrupa’da hava kirliliğinin en yoğun olarak yaşandığı bölgelerden biri. Maalesef Avrupa'daki şehirler baz alındığı zaman ilk 10'da Türkiye'den 8 şehir var. Sırası ile Batman, Hakkari, Gaziantep, Siirt, Afyon, Karaman, Iğdır ve Isparta Avrupa'nın ve Türkiye'nin havası en kirli şehirleri.