Orhan Samur anıldı

Orhan Samur anıldı

1993 yılında Beyşehir gezisi sırasında yaşanan gölde yaşanan sandal kazasında eşi ve çocuklarıyla birlikte hayatını kaybeden gazeteci Orhan Samur ve ailesi vefat yıldönümünde Musalla Mezarlığı”ndaki kabri başında anıldı

Törende bir konuşma yapan gazeteci-yazar İhsan Kayseri, Samur’un 1960 yılında Tatköy’de dünyaya geldiğini, Karatay Lisesi’nden mezun olduktan sonra, yazdığı roman ve hikayleri gören Konya Postası Gazetesi’nin o dönemki sahibi Durmuş Alagöz’ün teşviki ile gazeteciliğe başladığını kaydederek “Genç yaşta başladığı gazetecilik hayatı başarılarla doluydu. Konya Postası’ndan sonra bir süre Türkiye’de Yarın Gazetesi’nde çalıştı, sonra ilk gazetesine Yazı İşleri Müdürü olarak döndü. Konya’da henüz İletişim Fakültesi’nin olmadığı yıllarda gençleri gazeteciliğe yönlendirerek, gazetecilik kursları açtı, bu vesileyle birçok gazeteci yetiştirdi. Yerel televizyonların ilk kurulduğu dönemde televizyon programları yaparak bu sahada da etkin oldu” dedi.

Daha sonra İsmail Detseli’nin Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Namık Ceyhan’ın duası ve Postnişin Mustafa Holat’ın Mevlevi Duasıyla Mezarlıktaki program sona erdi.

Mezarlıktaki programa S.Ü. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Aydınlar Ocağı başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Postnişin Mustafa Holat, Konya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mustafa Güden, Konya Postası’nın Kurucu sahipleri Durmuş Alagöz ve Süleyman Alagöz, Saim Elmas, Mustafa Balkan,  Ramazan Bahar, Ahmet Eser, Siyasetçi Hüseyin Arı, Necdet Çoban gibi isimler katıldı. 

Daha sonra merhum Orhan Samur’un ağabeyi Ahmet Samur’un Tatköy’deki evine gidildi. Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Sami Elmas, Ahmet Eser, Ahmet Bozdam, Mustafa Güden ve Hüseyin Arı Orhan samur ile ilgili hatıralarını paylaştı.

Merhum Orhan samur’un ağabeyi Ahmet Samur ‘Kardeşim mesleki bir geziye eşi ve çocuklarıyla birlikte katılmıştı. O kazada kardeşimi, hanımını ve yeğenlerimi kaybettik. Kardeşimden bize sizin gibi sadık dostları kaldı. Her yıl kardeşim için anma töreni düzenleyen İhsan Kayseri ağabeyimize ve bizi yalnız bırakmayan Orhan Samur dostlarına teşekkür ederim’ dedi. İftar yemeğiyle program sona erdi.