Orhan Erdem, Çanakkale’yi anlattı

Orhan Erdem, Çanakkale’yi anlattı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Aslında 'biz kimiz' sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Orada, Filistinli, Musullu, Sudanlı, Tunuslu, Bosnalı, Kırımlı ve Anadolu'nun her şehrinden kahramanları göreceklerdir." dedi.

Erdem, Konya Şehir Koleji'nde düzenlenen, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" programında, Çanakkale Zaferi'nin inancın ve kararlılığın maddi ve sayısal üstünlüğe galip geldiği kutlu bir zafer olduğunu söyledi.

orhan-erdem,-canakkale’yi-anlatti---(2).jpg
"ÇANAKKALE SAVAŞI MİLLİ HAFIZAMIZDA YERİNİ ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEKİLDE ALMIŞTIR"
Çanakkale Zaferi'nin tarihe damga vuran bir zafer olduğunu dile getiren Erdem, şöyle konuştu: "Azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı tarihte eşine çok az rastlanan bu büyük destan, namusu bildiği vatanı ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını veren yüzbinlerce kahramanın eseridir. Milletimizi derinden etkileyen Çanakkale Savaşı milli hafızamızda yerini çok önemli bir şekilde almıştır. Aslında 'biz kimiz' sorusunun cevabını merak edenler Çanakkale'ye bakmalıdır. Orada, Filistinli, Musullu, Sudanlı, Tunuslu, Bosnalı, Kırımlı ve Anadolu'nun her şehrinden kahramanları göreceklerdir. Anadolu'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Kuzey Afrika'ya, kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler aynı dava uğrunda Çanakkale'de bir araya gelmiş ve aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır." Erdem, Çanakkale Zaferi'nin Türkiye'nin geleceğini aydınlatan bir ışık olduğunu belirterek, Çanakkale'nin, savaşın herhangi bir cephesinin değil, tarihin en büyük medeniyet mücadelelerinden birinin adı olduğunu aktardı. Çanakkale'de 250 bin şehit verildiğini anımsatan Erdem, konuşmasını şöyle tamamladı: "Çanakkale'de batan 250 bin güneş, bu coğrafyada ay ve yıldızın ilelebet dalgalanacağının tüm dünyaya ilan edilişidir. Bu açık ve net ilanı anlamayanlara Sakarya'da büyük taarruzda, Kıbrıs'ta, bölücü ve yıkıcı terör örgütlerine karşı vatanın her karışında paralel teröristlere karşı, 15 Temmuz'da şehitlerimizin aziz ruhlarıyla gereken ders verilmiştir. Şimdi de devlet ve milletimizin tek yürek olduğu Afrin'de bu ders verilmektedir."  Konuşmaların ardından öğrenciler, Çanakkale Zaferi'ni anlatan tiyatro oyununu sergiledi. Programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in yanı sıra Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve çok sayıda öğrenci katıldı.

orhan-erdem,-canakkale’yi-anlatti---(1).jpg