Orhan Çeker, Kavaklı öğrencilerle buluştu

Orhan Çeker, Kavaklı öğrencilerle buluştu

Kavak Mustafa Bağrıaçık Ortaokulu öğrencileri, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker’le buluştu.

 “Değerler Eğitim” kapsamında gerçekleştirilen programda Prof. Dr. Orhan Çeker, öğrencilere üç ayların ne demek olduğu, nasıl geçirilmesi gerektiği, okumanın önemi, İslam da temizliğin önemi gibi konular hakkında öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Programın devamında öğrenciler Prof. Dr. Orhan Çeker’e merak ettikleri soruları sordular.Prof. Çeker, öğrencilerin "Üç aylar ne demektir? Neler orucu bozar? Namaz alışkanlığı kaç yaşında ve nasıl kazanılabilir? Televizyon yarışmalarında kazanılan ödüller helal midir? Hayvanlara eziyet etmek, horoz dövüştürmek günah mıdır? Kötü söz ve lakap takmak günah mı? Biriniz zoruyla inanıyoruz desek günah mı? Cennete girmek için neler yapmalıyız? Abdest alışkanlığının önemi nedir? Camiye girerken davranış ve kıyafetimiz nasıl olmalı? Şeytan neden bizi kötüye yönlendiriyor? Dövme ve kına gibi şeylerle ellerimize desen çizmek günah mıdır? Nazar boncuğu takmak haram mıdır? Kendimizi, abdestli sanıp namaz kılsak, daha sonra da abdestsiz olduğumuzu hatırlarsak ne yapmalıyız? Camiye girerken davranış ve kıyafetimiz nasıl olmalı? Mecbur kalınca yalan söyleyebilir miyiz?" gibi sorularına içtenlikle cevap verdi. Çeker okuldaki programda meal yarışmasında da dereceye giren öğrencilere de belgelerini verdi. Okul Müdürü Cavit Arıtürk, Prof. Dr. Orhan Çeker’e katılımı için teşekkür etti. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Çeker Cuma namazını da mahalle camiinde kıldı. Çeker, namaz öncesi mahalle sakinlerine vaaz verdi. Orhan Çeker cami çıkışında da vatandaşlarla da sohbet etti.

img_6516.jpg

img_6512.jpg

img_6509.jpg

img_6527.jpgimg_6519.jpg

orhan-ceker-(3).jpg